Redactia.ro
Home » Știri » Ce a apărut la mormântul lui Ion Caramitru. Actorul a fost înmormântat vineri: ”Voi cum vă împăcaţi”

Ce a apărut la mormântul lui Ion Caramitru. Actorul a fost înmormântat vineri: ”Voi cum vă împăcaţi”

Ce a apărut la mormântul lui ion Caramitru. Actorul a fost înmormântat vineri: ”Voi cum vă împăcaţi”

Ion Caramitru a fost înmormântat vineri, iar după înmormântare, oamenii au fost emoționanți de ceea ce a apărut la mormântul actorului.

Ce a apărut la mormântul lui Ion Caramitru. Actorul a fost înmormântat vineri: ”Voi cum vă împăcaţi”

Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Maestrul era internat la Spitalul Elias de la începutul lunii august. Un stafilococ foarte rezistent la antibiotice i-ar fi cauzat moartea. Deși medicii au depus toate eforturile pentru a-l salva, Ion Caramitru s-a stins din viață.

Vinerea trecută, actorul Ion Caramitru a fost condus pe ultimul drum și înmormântat pe Aleea Actorilor a Cimitirului Bellu. La mormânt au apărut niște versuri care au emoționat pe toată lumea! Acestea aparțin poetului român Grigore Vieru.

Se duc artiştii-n altă soarte,
Se duc săraci şi princiari,
Jeliţi târziu, abia în moarte,
Se duc artiştii cei mai mari.

Văzându-i, în sfârşit, în moarte,
A spus cu slavă Dumnezeu:
„Voi de n-aveţi de ei nevoie,
Îi iau la mine-n ceruri eu.”
Mai suntem dezbinaţi,
Mai suntem dezbinaţi.
Păcat mai vechi la fraţi!
Voi cum vă împăcaţi,
Voi cum va împăcaţi,
Voi, cei în cer plecaţi? – Grigore Vieru – Se duc artiștii, 19 aprilie 2003

Ultima dorință a lui Ion Caramitru

Ion Caramitru este condus în această zi pe ultimul drum. Marele actor a murit duminică, 5 septembrie, la Spitalul Elias. Se pare totuși că, acesta avea o ultimă dorință înainte de moarte și aceea că vrea să fie înmormântat cu o insignă. Iată despre ce insignă este vorba!

În 2010, Ion Caramitru a fost laureat al premiului Speranța și membru de onoare al Societății Timișoara, asociație care s-a născut în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989. Atunci actorul a primit și insigna pe care a purtat-o cu mândrie toată viața.

”Ne-am sfătuit ce să facem în această privință împreună. În octombrie 2019 am fost numiți în consiliul de conducere al Institului Revoluției Române, din care inițial fusesem eliminați pentru că făceam parte, de fapt, din ”Asociația Revoluționarilor Fără Privilegii”, asociație înființată de Ion Caramitru și Radu Filipescu pentru cei care au refuzat certificatul de revoluționar. Ion Caramitru a purtat insigna Societății Timișoara cu consecvență. El și-a trecut și în CV apartenența la Societatea Timișoara. S-a simțit întotdeauna onorat de faptul că reprezintă un simbol pentru orașul Revoluției. Întâmplarea face că, la un moment dat, ne-a mărturisit că vrea să fie înmormântat cu această insignă. Ceea ce pentru noi a însemnat foarte mult”, a declarat Mihalcea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: