Redactia.ro
Home » Știri » Ultima dorință a lui Ion Caramitru! Celebrul actor a cerut să fie înmormântat cu această insignă

Ultima dorință a lui Ion Caramitru! Celebrul actor a cerut să fie înmormântat cu această insignă

Ultima dorință a lui Ion Caramitru! Celebrul actor a cerut să fie înmormântat cu această insignă

Ion Caramitru a avut o ultimă dorință înainte să moară! Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara, a anunţat că actorul își dorea să fie înmormântat cu o insignă.

Ultima dorință a lui Ion Caramitru! Celebrul actor a cerut să fie înmormântat cu această insignă

Ion Caramitru este condus în această zi pe ultimul drum. Marele actor a murit duminică, 5 septembrie, la Spitalul Elias. Se pare totuși că, acesta avea o ultimă dorință înainte de moarte și aceea că vrea să fie înmormântat cu o insignă. Iată despre ce insignă este vorba!

În 2010, Ion Caramitru a fost laureat al premiului Speranța și membru de onoare al Societății Timișoara, asociație care s-a născut în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989. Atunci actorul a primit și insigna pe care a purtat-o cu mândrie toată viața.

”Ne-am sfătuit ce să facem în această privință împreună. În octombrie 2019 am fost numiți în consiliul de conducere al Institului Revoluției Române, din care inițial fusesem eliminați pentru că făceam parte, de fapt, din ”Asociația Revoluționarilor Fără Privilegii”, asociație înființată de Ion Caramitru și Radu Filipescu pentru cei care au refuzat certificatul de revoluționar.

Ion Caramitru a purtat insigna Societății Timișoara cu consecvență. El și-a trecut și în CV apartenența la Societatea Timișoara. S-a simțit întotdeauna onorat de faptul că reprezintă un simbol pentru orașul Revoluției. Întâmplarea face că, la un moment dat, ne-a mărturisit că vrea să fie înmormântat cu această insignă. Ceea ce pentru noi a însemnat foarte mult”, a declarat Mihalcea.

De asemenea, Ion Caramitru a fost cel care a deschis prima transmisie live a Televiziunii Române din timpul Revoluției din decembrie 1989. Pe 22 decembrie, 1989, la ora 12:51, a fost prima transmisiune în direct a Televiziunii Române Libere. Actorul Ion Caramitru şi poetul Mircea Dinescu sunt primii care iau cuvântul.

„Am ajuns acolo (la TVR, n.r.) plecând cu o mare de oameni din zona Pieţei Romane, unde fusese un blocaj făcut de taburi, sub conducerea unui maior, care mă implora să plec de acolo, pentru că eram acolo de 48 de ore. Eu întrebam de ce. «Pentru că o să primim ordin să se tragă şi nu o să avem încotro». Toată zona era plină de tineret (…) În spate, erau trei rânduri de soldaţi”, spunea Caramitru.

Ion Caramitru a fost urmărit de cifra 7

Viața actorului Ion Caramitru a fost marcată de cifra 7. Coincidență sau nu, marele actor s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, la ora 7:00 seara. Premiera filmului său de succes, ”Extemporal la dirigenție”, a avut loc în anul 1987. Toma Caragiu, prietenul său cel mai bun, s-a stins din viață la cutremurul din 1977. Și, ca o altă coincidență stranie, Ion Caramitru se fotografiase lângă pendulul din piesa sa, ”Dineu cu proști”, care indica ora 7.00. În acest context, Carmen Harra, numerolog de succes în America a explicat numerologia artistului trecut în neființă.

”Ion Caramitru și-a anticipat moartea și a fost obsedat de cifra 7 despre care știa, în subconștient, că îi va marca viața. Cifra 7 rezultă din anul nașterii lui – 1942, 1+9+4+2=16, 1+6=7. El practic nu avea cum să treacă de prefixul 7 și să atingă 80 de ani. De aici și apariția lui în acea poza cu ceasul fixat la ora 7.00”, a declarat Carmen Harra, în exclusivitate pentru impact.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: