Redactia.ro
Home » Sport » Ce a făcut Messi, după ce a bătut recordul lui Pele

Ce a făcut Messi, după ce a bătut recordul lui Pele

Leo Messi, Leo Messi record goluri, Pele

Argentinianul a marcat de curând golul cu numărul 644 din carieră și l-a depășit pe legendarul Pele. Imediat a a luat o decizie care i-a bucurat pe mulți.

Leo Messi a marcat în meciul Barcelona-Valladolid, scor 3-0 și a reușit să depășească numărul de goluri marcate de Pele. Toată lumea a scris despre noul record, chiar dacă cei de la Santos, fosta echipă a brazilianului Pele contest această performanță. Căpitanul Barcelonei a decis imediat că perechea de ghete folosită în acel meci va fi expusă la Muzeul de Artă al Catalunyei, timp de o lună. Apoi va fi scoasă la licitație, iar banii obținuți vor fi donați în scopuri caritabile. Aceștia vor ajunge la copiii care suferă de cancer și familiile acestora.

”M-a umplut de bucurie faptul că am ajuns la cifra istorică de 644 de goluri în tricoul aceleași echipe, dar cel mai important lucru este să-i ajut pe copiii care luptă pentru a fi sănătoși. Sper ca licitația care va avea loc în aprilie să atragă atenția asupra acestei cauze nobile”, a declarat Leo Messi.

Santos contestă performanța lui Messi

În decembrie 2020, argentinianul a marcat golul cu numărul 644 și l-a depășit pe legendarul Pele la numărul de reușite, 643, în meciurile oficiale. Santos, echipă pentru care brazilianul a jucat între 1957 și 1975 a contestat însă reușita. Clubul susține că fostul său jucător ar fi marcat 1.091 goluri, 448 dintre acestea ar fi în competiții amicale și restul de 643 în cele oficiale.

„Cele 448 de goluri au fost ostracizate, de parcă ar valora mai puțin decât celelalte”, se arată pe site-ul oficial al celor de la Santos. Clubul brazilian notează că aceste goluri suplimentare au fost înscrise în meciuri care urmau regulile partidelor oficiale și că au fost reușite în poarta unor echipe importante ale lumii, precum River Plate, Real Madrid, Napoli, Boca Juniors, Juventus și Barcelona. Un alt argument prin care Santos a dorit să sublinieze importanța celor 448 de goluri ale lui Pele este structura pe care fotbalul de top din Brazilia o avea în trecut. Campionatul principal, Paulista, se juca între iulie și decembrie, iar în alte două luni se disputa turneul Rio-Sao Paulo. În restul anului, în care nu se disputau meciuri oficiale, cluburile erau nevoite să dispute meciuri amicale peste tot în lume, acestea devenind principala sursă de venit prin care Santos reușea să își păstreze vedetele. Un gol împotriva lui Eibar este, din punct de vedere al statisticii, la fel ca unul împotriva Valenciei. Un gol împotriva lui Transvaal (din Surinam) are aceeași valoare ca unul înscris în poarta lui Real Madrid, pe Santiago Bernabeu”, a fost comunicatul clubului și semnat de Fernando Ribeiro, persoana care se ocupă de statistici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: