Redactia.ro
Home » Știri » Ce avere are Dacian Cioloș, premierul desemnat al României și noul președinte al USR

Ce avere are Dacian Cioloș, premierul desemnat al României și noul președinte al USR

Ce avere are Dacian Cioloș, premierul desemnat al României și noul președinte al USR

Ce avere are Dacian Cioloș. Politicianul a devenit cunoscut după ce a preluat mandatul de ministru al Agriculturii. 

Ce avere are Dacian Cioloș, premierul desemnat al României și noul președinte al USR

Dacian Cioloș a devenit cunoscut după ce a preluat mandatul de ministru al Agriculturii, dar lumea l-a asimilat ca politician abia după ce a devenit al treilea premier tehnocrat al țării. La puțin timp după tragedia de la Colectiv, Klaus Iohannis l-a desemnat șef al Executivului.

Președintele României a mers și a doua oară pe mâna lui Dacian Cioloș și a făcut-o, din nou, când țara traversa o criză politică majoră. De data aceasta, pandemia de coronavirus, spitalele pline de pacienți și explozia prețurilor stau agățate de gâtul viitorului premier. Se pare totuși că acesta nu vrea funcția pentru bani.

Ultima declarație de avere pe care a publicat-o Dacian Cioloș, în 2019, pentru Autoritatea Electorală Parlamentară a scos la iveală un teren intravilan de zeci mii de metri pătrați. Acesta a fost achiziționat în 2009 când premierul desemnat era încă departe de funcțiile puternice din Executiv.

Un apartament în București are Dacian Cioloș, apartament pe care îl deține alături de soția Valerie. Vorbim despre o casă cumpărată în 2015 și care are o suprafață de aproape 145 mp. De asemenea, în Capitală, cei doi soți Cioloș au și o casă pe pământ, aceasta aparținând familiei încă din 2002. Este o casă cu o suprafață de 92 de metri pătrați. Tot la capitolul clădiri, Dacian Cioloș a trecut și construcția unei case de vacanță în localitatea Marisel din județul Cluj. Este vorba despre o vilă de aproape 100 de mp.

Dacian Cioloș a încasat o sumă uriașă în ultimul timp

Apropiat al președintelui francez Emmanuel Macron, Dacian Cioloș nu deține nicio mașină și nici bijuteri sau obiecte de artă care să merite să fie trecute în declarația de avere. Cu toate acestea, într-un document mai vechi, premierul desemnat a notat că a vândut un autoturism Nissan Qashqai în anul 2014, cu suma de 12.500 de euro.

Dacă ne raportăm la banii din bancă, Cioloș dispune de trei conturi pe care se bazează. Unul este deschis la BRD București și avea 22.160 de lei. Există și un cont la BNP Paribas Fortis în care se aflau 72.177 de euro, potrivit fanatik.ro.

Tot la BNP Paribas, Cioloș mai are un cont cu doar 576 de euro în el. În total ar fi aproape 73 de mii de euro și puțin peste 220 de milioane lei, bani vechi.

Dacian Cioloș are și 53.500 de euro împrumutați. Cea mai mare parte a sumei, 43.500 a mers la Cioloș Sorin pentru ca zece mii de euro să ajungă la Marian Camelia. 11.721,43 de lei au fost dați companiei Equilibre Connection.

În 2019, înainte ca Dacian Cioloș să ajungă europarlamentar, acesta a câștigat doar 20.369 de euro de la Banca Mondială acolo unde a oferit consultanță. Între timp situația s-a mai schimbat. Salariul lunar brut al deputaților, conform Statutului unic, este de 8.995,39 euro(începând cu 1 iulie 2020). Salariul se plătește din bugetul Parlamentului. Toți deputații europeni plătesc un impozit comunitar și contribuții la fondul de asigurări sociale, salariul lor net fiind de 7.011,74 euro

Etichete: