Redactia.ro
Home » Știri » Ce avere are, de fapt, Ion Țiriac. Cum a făcut atâția bani și în ce i-a investit

Ce avere are, de fapt, Ion Țiriac. Cum a făcut atâția bani și în ce i-a investit

Ion Tiriac

Ion Țiriac, campion mondial la tenis a reușit să strângă de-a lungul anilor o avere imensă. Fostul campion a ajuns să fie cel mai bogat român și a fost o perioadă în care a fost considerat cel mai bogat sportiv din întreaga lume.

Cum a reușit Ion Țiriac să aibă o avere atât de mare?

Ce avere are, de fapt, Ion Țiriac. Cum a făcut atâția bani și în ce i-a investit

Ion Țiriac în vârstă de 81 de ani este plasat în cea mai recentă ediția a topului miliardarilor Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, fiind plasat pe locul 1.818 la nivel mondial.

Chiar dacă în urmă cu mulți ani, Ion Țiriac era considerat cel mai bogat om din sport din lume, acesta a reușit să își mențină constant averea.

Fostul tenismen a povestit cum a făcut primii bani. Potrivit acestuia,foamea l-a ajutat să se ambiționeze să își deschidă o afacere pentru a avea un trai decent.

Așadar, afaceristul a luat de la Moscova două ceasuri Pobeda și le vindea cu doi lei în România, iar cu acei bani cumpăra un coniac și îl vindea în Moscova cu șase lei.

M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu şase lei şi aşa mai departe” spunea Țiriac.

Care este secretul lui Ion Țiriac? Cum a reușit să devină cel mai bogat om din România

După ce și-a declarat averea, Ion Țiriac a prezentat și cele trei secrete ale succesului pe care întotdeauna le-a urmărit.

Să încerci în fiecare zi să fii mai bun decât ieri. Să nu te uiţi împrejur, ci să le faci pe ale tale atât cât poţi. Să fii mulţumit cu tine însuţi când te uiţi în oglindă”, a mai spus Ţiriac.

Ion Țiriac a devenit proprierarul turneului de tenis de la Madrid și are afaceri în domeniul importurilor și comerțurilor cu mașini, al asigurărilor și în domeniul bancar.

De asemena, afaceristul a deschis Otopeni Collection, un muzeu al celor peste 170 de mașini de epocă din colecția persoanală.

În 1968, Ion Țiriac și Ilie Năstase cucereau Roland Garros-ul, la dublu, și s-a aflat pe locul 8 mondial la simplu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: