Redactia.ro
Home » Știri » Ce avere are Nicolae Ciucă, noul premier al României

Ce avere are Nicolae Ciucă, noul premier al României

Președintle Klaus Iohannis a desemat, luni, noul prim-ministru al României, după demisia lui Ludovic Orban. Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, este noul premier interimar al țării. Nicolae Ciucă are o avere colosală, împreună cu soția sa. 

 

Ce avere are Nicolae Ciucă

Noul premier , Nicolae Ciucă, deține un teren extravilan de 2.829 de metri pătrați achiziționați în anul 2005 și un teren construibil de 598 de metri pătrați, cumpărat în 2015. Ambele sunt deținute în coporprietate cu soția lui, potrivit declarației de avere publicate pe pagina oficială a Guvernului.

Nicolae Ciucă mai deține, tot în coproprietate cu soția lui, și o casă cu suprafața de 232 metri pătrați, achziționată în 2017. Noul premier are o Toyota Corolla din 2006. Ministrul Apărării nu are doar o avere colosală, ci și împrumutri la bănci. Nicolae Ciucă are împrumuturi însumate de 380.000 de lei, de la Banca Transilvania, cu data scadenței în anul 2021.

Nicolae Ciucă a încasat de la Ministerul Apărării Naționale, în 2018, un salariu de 195.581 de lei, scrie Agerpres.  Soția noului premier a încasat, în anul 2019, tot ca angajat al MApN, suma de 50.602 lei. Noul premier interimar mai adaugă la averea lui suma de 3.288 de lei, câștigată în 2018, din activități didactice.

Ciucă a ocupat din 2019, funcția de ministru în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Acesta s-a născut la 7 februarie 1967 în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. A absolvit Liceul Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985, şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu în 1988.

Nicolae Ciucă a mai urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea arme întrunite, în perioada 1993-1995. După absolvire a fost numit ofițer de stat major la biroul operații și pregătire pentru luptă al Brigăzii 2 Mecanizată.

Noul premier a fost înaintat la 25 octombrie 2010 la gradul de general de brigadă, iar la 9 mai 2013 a fost îniantat la gradul de general-maior.

 

Noul premier al României

Nicolae Ciucă a fost desemnat, luni seara, noul premier interimar al țării, după ce Ludovic Orban a demisionat din funcție, conform Administrației Prezidențiale.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decizia numirii lui Nicolae Ciucă în funcția de premier interimar a fost luată după ce Ludovic Orban și-a anunțat luni seara, demisia din funcția de prim-ministru. Ludovic Orban și-a depus mandatul la un an și o lună de la învestirea în funcție, după ce Partidul Național Liberal a fost devansat la alegerile parlamentare 2020 de Partidul Social Democrat.

Obiectivul perioadei ce va urma e de a fi implicat în negocierile pentru un guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România (…) Demisia mea vreau să arate limpede că nu mă cramponez de o funcție, nu pun condiții. Interesul României este deasupra interesului PNL și al meu personal (…) Am încercat să îmi fac datoria față de România și plec cu conștiința datoriei împlinite”, a declarat Ludovic Orban luni seara.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: