Redactia.ro
Home » Știri » Ce consum are o Dacia Logan care vine cu instalație GPL din fabrică

Ce consum are o Dacia Logan care vine cu instalație GPL din fabrică

Dacia Logan

Dacia Logan este una dintre cele mai populare mărci de maşini din România. Cu toate că are un consum relativ mic, mulți șoferi preferă să îi pună instalație GPL pentru a economisi mai mulți bani.

Din fericire, dacă ai în plan să-ți cumperi o Dacia Logan și apoi să-i instalezi GPL, nu mai este nevoie să o faci! În 2020, acest model de Dacie trece pe GPL. Pe porțile uzinei de la Mioveni a ieșit Dacia Logan cu instalație GPL.

Noua versiune se numește Dacia Logan Tce 100 GPL și este comercializată sub denumirea Dacia Logan Eco-G.

Sistemul noii Dacii rămâne același

Constructorul auto susține că sistemul este același și integrează motorul de 0,9 litri cu trei cilindri, derivat din unitatea 1,33 turbo, dezvoltată de Alianța Renault-Nissan în parteneriat cu Daimler, potrivit promotor.ro. Unitatea produce 100 de cai putere și un cuplu de 170 Nm și este cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte.

Prețul per litru de gaz e mai mic decât al benzinei așa că te poate ajuta și cu bugetul tău. Altfel, mașinile Dacia de tipul acesta consumă mai puțin. Datorită motorului GPL din fabrică, costurile pentru carburanți la acest model de mașină sunt reduse cu până la 30% față de versiunea pe benzină și cu până la 8% față de versiunea diesel.

Cât costă Dacia Logan pe GPL?

Dacia Logan TCe 100 GPL are un preț de pornire de 9.950 de euro și este disponibilă începând cu echiparea Ambiance.

Versiunea echipată cu instalație GPL din fabrică are un avantaj major față de unitățile modificate ulterior. Aceasta poate fi parcată fără probleme în parcările subterane sau în parcările închise.

Ca preț per mașină, ai mai jos în funcție de dotări:

  • Logan Essential: 10.960 euro (circa 53.059 de lei)
  • Logan Comfort: 12.060 euro (58.384 de lei)
  • Logan MCV Essential: 12.710 euro (circa 61.531 de lei)
  • Logan MCV Stepway: 14.260 euro (circa 69.035 de lei)