Redactia.ro
Home » Homepage » Ce decizie au luat magistrații în cazul lui Cornel Dinicu?! Va rămâne sau nu în spatele gratiilor în cazul tragediei de la „Ferma Dacilor”

Ce decizie au luat magistrații în cazul lui Cornel Dinicu?! Va rămâne sau nu în spatele gratiilor în cazul tragediei de la „Ferma Dacilor”

Cornel Dinicu rămâne în arest. Magistrații au decis.

Instanța a hotărât astăzi că Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, va rămâne în arest preventiv, respingând contestațiile depuse de inculpați în acest caz. Tribunalul Prahova a evaluat contestațiile și le-a considerat nefondate, confirmând astfel măsura arestului preventiv pentru Cornel Dinicu. Decizia instanței este definitivă, iar principalul inculpat va continua să fie reținut în spatele gratiilor.

Înainte de pronunțarea deciziei, au existat momente de controversă în cadrul procesului. Conform informațiilor, doi judecători au formulat cereri de abținere în legătură cu judecarea acestui dosar, adăugând o notă de tensiune la proces.

Ce a transmis Cornel Dinicu prin avocatul său

Cornel Dinicu a susținut în repetate rânduri că incendiul ar fi fost rezultatul unei acțiuni criminale. Cu toate acestea, prin intermediul avocatului său, a adus o nouă perspectivă în declarații recente. A sugerat că studenții ar fi fumat în pensiune, afirmând că nu poate fi exclusă posibilitatea ca o țigară uitată aprinsă să fie cauza tragicului incendiu.

„Materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza unei acțiuni umane intenționate, iar cercetările ce urmează a fi efectuate în cauză au rolul de a stabili până la gradul de certitudine inclusiv cauza probabilă a incendiului.

În întreg acest context, s-a reținut în cuprinsul referatului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive că, și dacă ipoteza incendierii cu intenție a imobilului s-ar concretiza (…), întreaga situație descrisă, vizând nerespectarea de către factorii decidenți a normelor în materia securității la incendiu (…) îi poziționează pe cei trei în culpă în raport de producerea rezultatului constând într-un dezastru, deoarece în condițiile descrise, raportat la lipsa de siguranța a încăperilor oferite ca spații de cazare, șansele reale ca victimele să se poată salva au fost aproape inexistente”, arată procurorii.

Opt oameni au murit în flăcările ce au cuprins „Ferma Dacilor”

Incendiul de la Ferma Dacilor, în urma căruia au murit opt persoane – cinci adulți și trei copii, a avut un impact devastator asupra comunității. Una dintre victime a fost chiar unul dintre fiii lui Cornel Dinicu.

Anchetatorii au precizat că, deși investigația nu exclude nicio ipoteză, probele până acum nu susțin ideea unei incendieri intenționate. Ancheta continuă în încercarea de a stabili cauza exactă a incendiului și de a identifica eventualele neconformități legate de securitatea la incendiu în clădirea respectivă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: