Redactia.ro
Home » Știri » Ce documentare să urmărești pe Netflix dacă îți plac genurile polițist, mister sau crimă

Ce documentare să urmărești pe Netflix dacă îți plac genurile polițist, mister sau crimă

netflix

Uciderea lui George Floyd a readus la lumină problema brutalității poliției din Statele Unite, o temă pe care Netflix o abordează în tot mai multe documentare. În plus, fascinația pentru mistere și crime va prevala atât timp cât omenirea va fi într-o stare generalizată de nesiguranță și va căuta să se informeze despre orice fel de pericole. Tiger King a avut un success fulminant pentru că a fost lansat la începutul pandemiei, când oamenii căutau un mod de distragere de la realitatea mohorâtă. Următoarele documentare au în centru personalități și categorii de oameni mult mai influente decât Joe Exotic, cazuri pe care trebuie să le cunoaștem.

Documentare despre crime celebre

1. Aaron Hernandez: În mintea unui ucigaș, 2020 (Killer Inside: The mind of Aaron Hernandez)

Povestea vieții fostului jucător de fotbal american Aaron Hernandez nu este una ușor de spus. Netflix a lansat o serie-documentar despre sfârșitul tragic al star-ului și evenimentele care au dus la deznodământ. Totodată, documentarul lansează idei critice, îndrăznețe, împotriva Ligii Naționale de Fotbal American și a culturii pe care o are construită în jurul ei. Este un documentar despre un sport care nu respectă siguranța jucătorilor și care în cazul lui Hernandez a avut repercusiuni inimaginabile.

2. O.J: Made in America, 2017

O.J.: Made In America se distinge prin selecția atentă a evenimentelor din celebrul proces televizat al lui O.J Simpson din 1995. În loc să atingă fiecare detaliu din investigație ca un documentar obișnuit, acesta se axează pe cele care explică și modul de funcționare al societății. Simpson este „made in America”, pentru că America a lăsat un suspect celebru să circule liber. În America, un criminal a putut să se apere în fața fiecărei dovezi puternice prin faptul că ar fi fost acuzat pe nedrept, pentru că este afro-american.

3. De la crimă la milă: Povestea lui Cynotia Brown, 2020 (Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story)

Cyntoia Brown fusese condamnată la închisoare pe viață când la 16 ani a ucis un bărbat în timp ce era traficată. Condamnarea aspră a venit pe fondul faptului că a fost judecată în statul Tennesee ca un adult, nu ca un minor. Închisă, Cyntoia a obținut două diplome de facultate și s-a căsătorit prin telefon. Documentarul prezintă evoluția ei, de la o adolescenă fără speranțe la femeia de astăzi.

4. Moartea și viața lui Marsha P. Johnson, 2017 (The Death and Life of Marsha P. Johnson)

Marsha P. Johnson a fost o activistă afro-americană. Identificându-se ca drag queen, ea a luptat pentru drepturile cetățenilor gay și de culoare, imaginea sa și idealurile ei fiind din ce în ce mai des răspândite pe rețelele de socializare după evenimentele din această primăvară. Documentarul evidențiază nedreptățile prin care Marsha a trecut și uciderea ei de către un bărbat care nu a fost anchetat.

Poliția din Statele Unite: problemele cu care se confruntă

1. Jeffrey Epstein: Filthy Rich, 2020

Cazul lui Epstein nu a fost puternic mediatizat în România, cu toate că unii dintre noi am fost martori curentului de memes cu mesajul „Jeffrey Epstein nu s-a sinucis”. Netflix a integrat în seria-documentar mărturiile victimelor lui Jeffrey dar și ale polițiștilor care au aflat prima dată de cazurile lor. Aceștia s-au confruntat cu corupția din sistemul judiciar american. Chiar dacă existau zeci de victime cu povești similare, Epstein era prin minune ținut în libertate. Documentarul este și mai actual acum că partenera lui Epstein, Ghislaine Maxwell, a fost și ea arestată.

2. Flint Town, 2018

Locuitorii orașului Flint suportă de mult timp condiții de viață la limita civilizației, neavând apă potabilă. Flint are o rată mare a criminalității și un număr minim al personalului de poliție. Ca majoritatea documentarelor din lista noastră, Flint Town arată problemele societății și culturii americane.

Investigații și mistere neelucidate

1. Jos labele de pe pisici: Căutarea ucigașului de pe internet, 2019 (Don’t F**k With Cats)

Internetul este locul unde circulă imagini cu pisici simpatice, sau locul unde investigatorii amatori fac cercetări și găsesc un criminal în serie. Internetul are puterea de a aduce lumea mai aproape, dar nu și de a-i face pe oficiali să creadă povestea prin care demaști pe cineva care maltratează și ucide animale domestice și oameni. Documentarul îi are în centru pe câțiva iubitori de animale care din întâmplare au trebuit să joace rolul FBI-ului.

2. Dispariția lui Madeleine McCann, 2019 (The Disappearance of Madeleine McCann)

O fetiță de trei ani dispare din pătuțul camerei de hotel în timp ce e în vacanță cu părinții ei. Urmează investigațiile și mai ales drama părinților care nu găsesc nicio urmă lăsată de fiica lor sau de cel care a luat-o. Cazul lui Madeleine este la fel de cunoscut ca cel al lui JonBenet Ramsey, fetița care a fost ucisă la 6 ani de către o persoană încă neidentificată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: