Redactia.ro
Home » Știri » Ce este bine să dai de pomană de Înălțarea Domnului. Așa se face din moși strămoși

Ce este bine să dai de pomană de Înălțarea Domnului. Așa se face din moși strămoși

Ce să nu faci de Înălțarea Domnului 2023? Evită să păcătuiești astăzi

Înălțarea Domnului are loc la 40 de zile de la Înviere, iar această zi religioasă este una de o semnificație profundă pentru creștini. Tradiția spune că această zi trebuie destinată celor nevoiași, astfel că este bine să oferim de pomană lucruri trebuincioase celor sărmani, dar și hrană.

Ce trebuie să oferi de pomană de Înălțare, după obiceiul din strămoși

Înălțarea, care anul acesta a picat joi este un prilej pentru creștini pentru a le oferi ajutorul celor nevoiași, pentru a-i hrăni pe cei care nu au ce mânca, pentru a-i îmbrăca pe cei care nu au ce purta.

În această zi este bine să dai de pomană, dacă vrei să ai parte de bunăstare și mântuire sufletească. Nu trebuie să te oprești doar la mâncare, poți da celor nevoiași orice lucru mic, dar care le poate fi de folos. De la tacâmuri, la haine, la candele, bibelouri și iconițe.

Credincioșii trebuie să ofere de pomană în ziua Înălțării lapte fiert cu păsat, care trebuie sp aibă un gust dulceag. De asemenea, în această zi se dau mături, pentru că această sărbătoare reprezintă curățarea sufletească, așa cum mătura semnifică curățenia din locuință. Tradiționala colivă este nelipsită în această zi de sărbătoare.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui în ziua de Înălțare

În ziua de Înălțare este bine să te rogi, pe lângă oferirea unor pomeni celor nevoiași. Iată ce rugăciune trebuie să rostești dacă vrei să primești binecuvântarea divină:

Ţie Domnului şi Împărat al cerului şi al pământului, ca unui biruitor al morții îți aducem cântare de laudă, că după prealuminata Înviere din morţi cu slavă la ceruri Te-ai înălţat şi cu Preacinstit Trupul Tău ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, ca şi firea noastră cea căzută să o înalţi împreună cu Tine şi să ne slobozeşti de patimi din veşnica moarte.

Noi, însă, prăznuind Dumnezeiasca Ta Înălţare, din suflet, împreună cu ucenicii Tăi, cântăm: Iisuse, Cel ce Te-ai înălţat de la noi la cer, nu ne lăsa pe noi singuri. Înţelesul vederii de Dumnezeu dezlegându-l Iisuse, ai dus pe ucenicii Tăi afară spre Betania şi i-ai urcat pe muntele Măslinilor, începând să-i găteşti pentru taina marii Tale Înălţări la cer zicând: S-a apropiat, o, prietenii Mei, timpul înălţării; mergând, deci, învăţaţi toate neamurile cuvântul pe care l-aţi auzit de la Mine, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

Aceştia gândind încă pământeşte, Te-au întrebat: Doamne oare, în acest timp vei aşeza din nou împaraţia lui Israel? Tu însă le-ai zis lor: nu este în puterea voastră să socotiţi vremurile şi anii căci acestea le-a luat Dumnezeu în puterea Sa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: