Tapioca este un extract de amidon din America de Sud, care nu conține gluten, acesta fiind, de altfel, motivul pentru care a devenit faimoasă.
Ce este tapioca și cum se folosește
Tapioca conține foarte mult fier și este un produs foarte hrănitor. Iată cum se folosește ea, de fapt, în bucătărie.
Budinca de tapioca
Pentru această rețetă, ai nevoie de
⦁ ½ cana de perle de tapioca;
⦁ 3 cani de lapte de cocos;
⦁ ½ ceasca zahar brun;
⦁ 1 pastaie de vanilie;
⦁ 150 g fulgi de cocos.
Înmoiem perlele de tapioca în jumătate de cană de apă pentru o oră. Punem la fiert laptele, tapioca și zahărul și le lăsăm să fiarbă pentru circa 30 de minute. Budinca trebuie să fiarbă la foc mediu. Pune păstaia de vanilie cu cinci minute înainte de a opri aragazul. Când este gata, adaugă scorțioșoară și fulgi de cocos.
Clătite din tapioca
Iată că banalele clătite pot deveni mult mai interesante dacă folosim tapioca pentru ele. Iată de ce ingrediente avem nevoie:
⦁ 10 linguri de făină de tapioca;
⦁ 6 linguri de faina de porumb;
⦁ 200 ml de lapte de migdale;
⦁ 2 oua;
⦁ zahăr;
⦁ ulei.
Pentru această rețetă de clătite, într-un bol, punem cele două tipuri de făină şi un praf de sare. Amestecăm laptele, ouăle, zahărul și o lingură de ulei într-un alt castron. Adaugă treptat făină, până când capătă consistența potrivită. Lasă aluatul să se odihnească 15 minute și apoi fă clătitele așa cum știi deja. Se pot umple cu orice: ciocolată, căpșuni și mascarpone, dulceață.
Supă de roșii cu tapioca
Avem nevoie de:
5 linguri tapioca;
⦁ 3 l apă;
⦁ 3 cepe;
⦁ 4 linguri ulei de măsline;
⦁ 2 kg roșii;
⦁ 3 linguri bulion;
⦁ 1 linguriță busuioc uscat.
Punem perlele de tapioca în jumătate de cană de apă pentru o oră. Călește ceapa într-o tigaie, pune și roșiile pe foc. Condimentează, pune apa și bulion. Se lasă la fiert 20 de minute, iar apoi pasăm compoziție pentru a-i da consistența de supă cremă. Punem tapioca și dăm din nou la fiert până se îngroașe.