Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de clătite cu bere. Alcoolul creează un efect complet neașteptat

Rețetă de clătite cu bere. Alcoolul creează un efect complet neașteptat

Cum să prepari cele mai pufoase și delicioase clătite? Rețeta care te va face să dai uitării târgurile de Crăciun

Clătitele sunt poate cel mai iubit desert românesc. Se fac ușor și cred că nu există nimeni care să refuze aceste minunății rotunde și gustoase.

Pot fi deopotrivă dulci sau sărate cu umpluturi de la brânză, dulceață, ciocolată, fructe proaspete, înghețată, ciuperci, carne, etc. Aluatul de clătite, chiar dacă la prima vedere pare destul de simplu de realizat, multora ne dă bătăi serioase de cap, ba iese cu cocoloașe, ba se prind de fundul tigăii.

Cea mai veche rețetă de clătite

Suntem obișnuiți să servim clătitele la desert, dar în lume ele sunt considerate aperitive, uneori chiar și fel principal de mâncare, în funcție de umplutură. Din această cauză au devenit populare în întreaga lume, încă din secolul al XV-lea. De atunci datează cea mai veche rețetă de clătite, redactată în limba engleză.

Pentru prepararea clătitelor, în majoritatea țărilor este folosită făină de grâu, însă în Polonia sau Germania se prepară și clătite din cartofi. De asemenea, în Egipt, Canada sau SUA sunt folosite drojdia sau praful de copt pentru a face clătitele mai pufoase. În Canada și SUA, ele sunt servite la micul dejun. Pentru olandezi, clătitele sunt foarte populare la cină.

Rețetă clătite cu bere

Nu ai mâncat nimic mai pufos. Aluatul de clătite cu bere este foarte pufos și garantează reușita pentru această rețetă.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 10 linguri făină
  • 1 pahar apă
  • 300 ml bere
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • zahăr pudră
  • dulceață

Mod de preparare

Se sparge oul înt-un vas adânc, se adaugă făină cât cuprinde, se amestecă ăi apoi se subțiază cu apă rece și se continuă în acest mod până când se termină făina, apa și berea, potrivit revistasufletului.net.

Când amestecul arată ca o smântână subțire, se adaugă un praf de sare și se lasă aluatul la rece, minim 15 minute. Clătitele se prăjesc în tigaia unsă cu puțin ulei, apoi se scot pe farfurie și se servesc umplute cu dulceață sau presarate cu zahăr pudră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: