Redactia.ro
Home » Știri » Ce flori să nu-i cumperi partenerei tale dacă are animale de companie? Trandafirii sunt primii pe listă

Ce flori să nu-i cumperi partenerei tale dacă are animale de companie? Trandafirii sunt primii pe listă

Ce flori să nu-i cumperi partenerei tale dacă are animale de companie? Trandafirii sunt primii pe listă

Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai importante zile pentru cuplurile de îndrăgostiți. Aceasta este sărbătorită prin cine romantice, întâlniri, plimbări și cu siguranță cu flori! Dar ce se întâmplă actunci când partenerul are animale de companie?

Ce flori să nu-i cumperi partenerei tale dacă are animale de companie

Ziua Îndrăgostiților poate arăta puțin diferită anul acesta din cauza restricțiilor impuse de coronavirus. Dar asta nu înseamnă că nu poți arăta cuiva cât de mult înseamnă pentru tine. În afară de ciocolată, florile sunt unul dintre cele mai populare cadouri de făcut pe 14 februarie.

Această zi este despre iubire, atenție și timp petrecut împreună. Însă dacă partenerul sau partenera deține animale de companie, florile primite în această perioadă înseamnă un risc de îmbolnăvire pentru micuțul patruped.

Atunci când alegeți un buchet de flori pe care să îl dați cuiva drag, trebuie să țineți cont de animalul de companie pe care îl au aceste persoane și să fiți conștienți de tipurilee de flori de care să stați departe, deoarece acestea pot fi foarte periculoase pentru pisici și câini, scrie Mirror.

Organizațiile care luptă pentru drepturiele animalelor au înctomit o listă cu 10 dintre cele mai dăunătoare flori pentru animalele de companie. Asigurați-vă că ați citit lista atunci când cumpărați buchetul de flori, astfel animăluțele vor fi în siguranță nu doar de Valentine’s Day, ci în tot timpul anului.

Trandafiri cu spini

Trandafirii sunt cea mai comună alegere de flori de Ziua Îndrăgostiților. În ciuda faptului că nu sunt toxici, trandafirii reprezintă un pericol pentru animalele de companie, deoarece ingerarea de spini poate provoca abraziuni și răni în interior care pot duce la probleme grave.

Crini

Crinii pot fi extrem de otrăvitori pentru animalele de companie, în special pentru pisici, și sunt cele mai periculoase floari pe care le poți avea acasă. Chiar dacă este înghițit în cantități foarte mici, doar din linsul plantei, poate duce la otrăviri incurabile și insuficiență renală.

Lalelele

Lalelele sunt o altă alegere populară de Ziua Îndrăgostiților, însă proprietarii de animale de companie știu că sunt toxice atât pentru pisici, cât și pentru câini. Consumul duce adesea la vărsături, diaree, hipersalivație și chiar depresie la animalele de companie.

Irisul

Când este ingerat, irisul poate provoca iritarea abdomenului și a pielii alături de simptome gastro-intestinale pentru prietenii noștri blănoși.

Narcisa

Toate părțile acestei flori galbene sunt toxice pentru animalele de companie. De asemenea, bulbii sunt deosebit de otrăvitori ca multe  alte flori de primăvară. O narcisă ingerată poate provoca vărsături severe și probleme grave de sănătate pentru animalele de companie.

Zambila

O plantă populară atât primăvara, cât și de Valentine’s Day, Zambila este, în aceeași măsură, foarte toxică pentru animalele de companie, provocând atât iritații interne, cât și externe.

Garoafa

Garoafa este ușor toxică, și poate provoca adesea vărsături și diaree atunci când tulpina, frunzele sau petalele sunt consumate de animale de companie.

Rhododendron

Această plantă este toxică și pentru câini și pentru pisici. Frunzele, în special, sunt cele mai toxice atunci când sunt consumate, iar simptomele se pot dezvolta în doar câteva minute până la câteva ore.

Hortensia

Hortensiile sunt toxice atât pentru pisici, cât și pentru câini, deoarece conțin cianură. Sunt rareori letale, dar pot provoca diaree, vărsături și, în unele cazuri, depresie.

Simptomele frecvente ale întoxicației cu flori:

  • Vărsături
  • Diaree
  • Creșterea ritmului cardiac
  • Letargie / slăbiciune
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Convulsii / tremurături musculare
  • Sângerări cauzate de abraziuni

10 soiuri de flori sigure de Ziua Îndrăgostiților:

  • Floarea-soarelui
  • Trandafiri fără spini
  • Floarea de ceară
  • Măslin
  • Frezie
  • Snapdragons
  • Pitto
  • Calendula
  • Petunie
  • Scabiosa
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: