Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă, de fapt, Buna Vestire și de ce o sărbătorim astăzi

Ce înseamnă, de fapt, Buna Vestire și de ce o sărbătorim astăzi

Ce înseamnă, de fapt, Buna Vestire

Buna Vestire este una dintre cele mai vechi sărbători dedicate Maicii Domnului, dar și una dintre cele mai importante pentru creștinism, acesta ar fi momentul în care s-a aflat că o muritoare va naștere fiului lui Dumnezeu. Iată ce semnifică de fapt Bunavestire și de ce o sărbătoresc toți creștinii în această zi.

Semnificație Buna Vestire. Ce semnifică, de fapt, această sărbătoare

Buna Vestire este sărbătoarea prin care creștinii amintesc de momentul în care Sfântul Arhanghel Gavriil a venit la Maica Domnului și i-a dat vestea cea mare că va fi Născătoarea lui Dumnezeu.

Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată oficial în documente dintre toate sărbătorile Maicii Domnului. La început, sărbătoarea nu a fost celebrată așa cum se cuvenea și chiar datele acestea erau unele diferite pentru diferitele popoare.

Astfel, unii o sărbătoreau pe 5 ianuarie, iar alții, cum ar fi bisericile din Spania, Galia și Milano pe data de 18 decembrie. Ziua aceasta este una marcată cu cruce roșie în calendar fiind una deosebit de importantă pentru biserica ortodoxă. În această zi este întotdeauna dezlegare la pește, pentru că sărbătoarea cade mereu în Postul Paștelui. Excepție de la această regulă face momentul în care sărbătoarea cade în Săptămâna Patimilor.

Ce sărbătorim, de fapt, de Buna Vestire

În popor, această sărbătoare mai este denumită și ziua cucului, fiind legată de cântecul acestei păsări care începe mereu de Buna Vestire și se sfârșește la Sânziene sau Sfântul Petru. Oamenii trebuie să aștepte cu mare bucurie în suflete cântarea cucului și tradiția mai arată că în acele momente trebuie să avem buzunarele pline cu monede pentru a ne aștepta o viață plină de bogăție și un an cu mult câștig.

De asemenea, se mai spune că atunci când cântă cucul nu trebuie să ne prindă nemâncați pentru că altfel ne va spurca. Tot cucul este cel care ne poate spune când ne vom căsători. Astfel, cei care se vor căsători în acel an trebuie să-i adreseze întrebarea aceasta cucului și el dacă va tăcea înseamnă că nunta va avea loc cât de curând. În schimb, dacă cucul va începe să cânte, trebuie să numărăm cântecul acestuia, echivalentul acestuia fiind câte un an pentru fiecare cântare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: