Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă să fii mecanic auto în România de azi. Care este salariul mediu net în domeniu

Ce înseamnă să fii mecanic auto în România de azi. Care este salariul mediu net în domeniu

Cât câștigă un mecanic auto

De mic te-au fascinat mașinile. Obișnuiai să-ți urmărești tatăl meșterind câte ceva pe sub capotă și ți-ai dorit, încă din primii ani de viață, să înveți meseria asta. Și ai reușit. Dacă povestea de mai sus îți este cunoscută, probabil că te-ai născut să fii mecanic. Dar ce presupune, în România zilelor noastre, practicarea acestei profesii?

În primul rând este nevoie de răbdare, responsabilitate, etică profesională și de abilități de comunicare (interacțiunea cu clienții fiind foarte importantă). Totodată, sunt necesare disponibilitatea pentru un program prelungit, o vedere perfectă, dexteritate și imaginație tehnică.

Dacă dorești să te angajezi ca mecanic, trebuie să fii absolventul unei școli generale sau al unei școli profesionale de specialitate, să ai o experiență de minimum 2 ani în domeniu, dar și permisul de conducere pentru categoria B, iar participarea la diverse cursuri de profil reprezintă un avantaj.

Cât câștigă un mecanic în România. Este o meserie bănoasă, dar deloc ușoară

În România salariul mediu net pentru un mecanic auto este în prezent de 2568 lei. Dar, în funcție de numărul de ore suplimentare și de zilele lucrate în weekend, se poate ajunge până la echivalentul a 1000 de euro pe lună. Este adevărat, remunerația e considerabil mai mică decât cea a unui angajat pe o poziție similară dintr-o țară vest-europeană, unde acesta primește în medie 1500 de euro salariu net în Franța, 1800 de euro în Germania și între 1500 – 2200 de euro în Marea Britanie.

Cu toate acestea, condițiile de lucru din domeniu sunt mulțumitoare, iar eforturile – foarte bine răsplătite și în țara noastră.

Activitatea unui mecanic auto este mult mai interesantă decât pare la prima vedere și chiar dacă în prezent nu este foarte căutată de către tineri, ea le oferă satisfacții importante celor care o practică. Viața modernă înseamnă, între altele, dezvoltarea industriei auto, fapt care face relevantă meseria de mecanic și îi asigură continuitatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: