Redactia.ro
Home » Monden » Ce l-a făcut pe Mihai Sturzu, de la Hi-Q, să renunţe la muzică şi să devină comandant de aeronavă . Surpriză: cine i-a fost mereu alături

Ce l-a făcut pe Mihai Sturzu, de la Hi-Q, să renunţe la muzică şi să devină comandant de aeronavă . Surpriză: cine i-a fost mereu alături

Mihai Sturzu, ajuns la 43 de ani, s-a apucat în 2012 de scoală de pilotaj pentru a face realitate un vis pe care îl avea încă din copilărie, acela de a pilota un avion.

Drumul nu a fost unul ușor, însă satisfacția a fost pe măsură, iar astăzi, fostul cântăreț are licență pentru toate tipurile de avioane.

A ajuns comandant de aeronavă

După ce timp de 18 ani a cântat în trupa Hi-Q alături de Dana Nălbaru și Florin Grozea, Mihai Sturzu a ajuns comandant de aeronavă. La 32 de ani avea licența de pilot.

Am făcut școala de la Ghimbav-Brașov pentru prima licență, iar azi am ajuns să am licențele pentru toate tipurile de avion. Am luat licență de pilot privat la vârsta de 32 de ani. Mai târziu, trei prieteni s-au rugat de mine să mă duc cu ei la școala de piloți de linie, aveau nevoie să fie patru oameni în grup.

Am crezut că e super greu, așa a și fost, dar în 2017 am terminat școala de piloți de linie, iar la 38 de ani aveam interviu la companie. E foarte mișto aviația, se potrivește cu felul meu de a proceda.

Am învățat foarte multe, nimic nu este la întâmplare, totul este pe bază de școală, nu de talent. Sigur că are și poezia ei, oricât de riguroasă ar fi, vezi cele mai frumoase răsărituri și apusuri din cockpit. Se îmbină rigurozitatea cu poezia”, a povestit fostul cântăreț.

Cine i-a fost mereu alături? Surpriză!

Mihai Sturzu a ajuns să se laude pe el înşuşi. Spune că singura persoană care i-a fost mereu alături a fost chiar el.

Doamnelor și domnilor, vă vorbește căpitanul dumneavoastră. După zece ani de când zbor cu avioane mici și cinci de când zbor cu avioane mari, de astăzi sunt Comandant.

Sunt mulți oameni la care mă gândesc cu recunoștință… primul instructor, colegul de banca din școala de aviație, mentorul meu, atâția alți piloți de la care am învățat mereu câte ceva…

Totuși, există o persoană care mi-a fost mereu alături: în momentele în care îmi venea să plâng de nervi că nu reușeam să aterizez Zlinul 142 corect, în lungile nopți în care învățam acasă diferențele dintre zborul subsonic, transonic, supersonic și hipersonic… de-a lungul sutelor de examene, de ore de simulator din care ieșeam cu tricoul ud la propriu… persoana care mi-a dat mereu încredere, energie și determinare să ajung aici: eu. Well, îmi mulțumesc din suflet mie! Sunt foarte mândru de mine”, s-a lăudat Mihai.

Fostul cântăreţ nu mai e interesat de politică, după ce, vreme de 4 ani, a activat în PSD.

„Nu mai am nicio legătură cu politica. În afară de faptul că mai am prieteni politicieni, oameni extraordinar de buni și de sufletiști. Sunt oameni geniali și în PSD, și în PNL, și în USR.

Dar am rămas prieten cu ei și nu vorbim politică atunci când ne vedem. Pur și simplu nu mă mai interesează. Îmi văd de viața mea”, a zis el înr-un interviu pentru Libertatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: