Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce legume și fructe putem planta în luna iulie. Ce lucrări trebuie să faci în grădină în această perioadă

Ce legume și fructe putem planta în luna iulie. Ce lucrări trebuie să faci în grădină în această perioadă

ce legume sa cultivam

Dacă ești pasionat de grădinărit și vrei să ai tu cultivate câteva legume ale tale, pe care să le folosești în mâncare, dar și să te bucuri de creșterea lor, atunci e bine să știi că sunt câteva pe care le poți planta în această perioadă de vară, până în august.

Nimic nu este mai satisfăcător decât să îți crești pas cu pas propriile legume, pe care apoi să le folosești în preparatele tale. În acest fel, poți să fii sigur de proveniența legumelor tale, culese chiar de tine, cu mâna ta. Cu siguranță ele sunt mult mai bune decât cele din supermarket.

Iată ce legume poți cultiva în lunile iulie-august

Busuioc

Este bine să îl plantezi lângă roșii, pentru că le protejează de dăunători. El trebuie așezat la 25 de cm distanță de alte plante, pentru a avea loc să crească.

Arpagic

Și acesta trebuie așezat mai la distanță. De această dată, este bine să fie o distanță de 5-6 cm.

Prazul

Ceea ce este important în cazul prazului este să avem grosimea potrivită. Astfel, acesta trebuie să fie cam cât un creion. Distanța între plante trebuie să fie 10 cm.

Sfecla roșie

În ceea ce privește sfecla roșie, sunt două opțiuni. Puteți și să o semănați, dar puteți și să plantați sămânța. Distanța ce trebuie respectată între plante este de 10 cm.

Mărar

Cu siguranță mărarul schimbă gustul oricărui preparat în care este folosit. De aceea, este bine să îl avem în propria noastră grădină. Nu este prea pretențios și îl poți pune și la congelat pentru iarnă. Mărarul poate fi pus fie pe rânduri, fie prin împrăștire.

Spanac

Spanacul trebuie plantat pe rânduri, cu diferențe de 3-4 cm între plante și 20 de cm între rânduri.

Castraveți

Grădinarii experimentați folosesc această metodă ingenioasă de a planta castraveți. Astfel, vor obține o recoltă generoasă, care va rezista până toamna târziu.

Vei avea nevoie de bidoane de 5 litri, de la care vei decupa baza. Astfel, vei îngropa 5 cm din bidon, vei pune îngrășământ și vei presăra maxim trei semințe. Atenție, însă, ai grijă ca dopul sticlei să fie înlăturat!

Efectul va fi unul de seră, iar planta va crește armonios într-un timp record. Grădinarii estimează că legumele vor da rod mai devreme cu 10 zile decât în mod obișnuit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: