Redactia.ro
Home » Știri » Ce mânâncă, de fapt, un deținut al penitenciarului Rahova. Care este meniul cel mai comun

Ce mânâncă, de fapt, un deținut al penitenciarului Rahova. Care este meniul cel mai comun

Penitenciarul Rahova

Penitenciarul Rahova găzduiește mii de deținuți de mulți ani, revenind în atenția românilor după ce fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre au fost condamnați și închiși în acest penitenciar.

Totuși, multă lume se întreabă cum e viața în penitenciarul Rahova și ce mănâncă deținuții.

Ce mânâncă, de fapt, un deținut al penitenciarului Rahova. Care este meniul cel mai comun

Conform Știrile Protv, deținuții de la penitenciarul Rahova au parte de un program special, care începe încă de la prima oră a dimineții. Deținuții sunt treziți la ora cinci dimineața, iar la ora 05.30 are loc prima masă a zilei.

La ora 06.00 deținuții au program liber pentru activități, iar la ora 12.00 primesc masa de prânz. După terminarea mesei de prânz, aceștia au liber o oră pentru activități, apoi se plimbă două ore în curtea penitenciarului.

Masa de seară are loc la ora 17.30, iar la ora 19.00 se face apelul de seară și la ora 22.00 are loc stingerea.

În ceea ce privește alimentele pe care deținuții le consumă, aceștia primesc un regim hipercaloric. Mai exact, meniul conține ciorbă de fasole cu jumări și pilaf cu carne de porc la prânz și tocană cu slănină, inclusă în meniul de seară.

Dar, meniul deținuților diferă în funcție de dietă. De exemplu, musulmanii au parte de carne de vacă, iar cei care suferă de probleme cardiace, hepatice sau gastrită consumă griș cu lapte și măr.

Deținuții au voie să primească mâncare de la rude

Totodată, deținuții de la penitenciarul Rahova au voie să primească alimente de la familie. Însă, acest lucru presupune mai multe reguli și anume, pachetul nu trebuie să depășească 10 kilograme, și se poate adăuga o cantitate de maxim 6 kilograme de legume și fructe.

De asemenea, aceștia nu au voie să primească produse alimentare, care necesită coacere, încălzire sau tratamente termice.

Penitenciarul Rahova este considerată o închisoare de maximă siguranță din municipiul București. Aceasta a fost reconstruită în anii 1990 și a fost dată în folosintă în șapte ani mai târziu. Penitenciarul deține 222 de camere de detenție, 3 terenuri de sport, 15 cabinete medicale, 3 camere de infirmerie. bloc alimentar, spălătorie, 4 ateliere, 17 cluburi de reintegrare socială, bibiliotecă și o biserică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: