Redactia.ro
Home » Știri » Ce mesaj a transmis Regina Elisabeta după moartea Prințului Philip: ”A fost, pur şi simplu, forţa mea”

Ce mesaj a transmis Regina Elisabeta după moartea Prințului Philip: ”A fost, pur şi simplu, forţa mea”

Ce mesaj a transmis Regina Elisabeta după moartea Prințului Philip: ”A fost, pur şi simplu, forţa mea”

Moartea Prințului Philip a întristat pe toată lumea, mai ales pe Regina Marii Britanii. Familia regală a publicat un mesaj emoționant al reginei despre ducele de Edinburg. 

Ce mesaj a transmis Regina Elisabeta după moartea Prințului Philip

Familia regală britanică a publicat pe Twitter un citat emoţionant al reginei despre ducele de Edinburg, extras din discursul pe care l-a rostit la sărbătorirea nunţii de aur în 1997. Ziarele britanice au relevat în ediţiile de sâmbătă longevitatea cuplului pe care ducele l-a format cu regina Elizabeth şi l-au salutat pe “servitorul cel mai loial al Marii Britanii”.

”El a fost, pur şi simplu, forţa mea şi a rămas în toţi aceşti ani iar eu şi familia, şi atât de multe ţări îi suntem îndatoraţi mai mult decât ar pretinde sau vom şti vreodată”, a rostit în 1997 regina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)


Regina a vorbit în noiembrie 1997 în timpul unui prânz la Banqueting House din Londra, în care a subliniat “cincizeci de ani remarcabili”. Publicaţiile din întreaga lume i-au oferit prinţului Philip pagini întregi, amintit ca soţul reginei dar şi pentru loialitatea, simţul datoriei şi comentariile sale politice uneori incorecte. Toate publicaţiile britanice au oferit spaţiu pe prima pagină în ediţiile de sâmbătă.

“Adio, iubitul meu”, a titrat Daily Mail pe prima pagină, anunţând “omagiul dureros” pentru regină la decesul soţului. Cotidianul se mândreşte cu 144 de pagini de “amintiri magice” ce marchează decesul ducelui de Edinburg la vârsta de 99 de ani.

The Mirror a abordat aceeaşi atitudine şi a scris “La revedere, iubitul meu”, alături de o fotografie a cuplului regal. Daily Telegraph a publicat: “O viaţă în slujba reginei şi ţării”, subliniind că prinţul Philip a fost “cineva care, prin sprijinul său pentru Coroană, a avut o contribuţie de durată la instituţia monarhiei şi la naţiunea în sine”.

Cum va arăta înmormântarea dorită de Prințul Philip

Doliu în familia Regală, după ce prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață, vineri, 9 aprilie. Anunțul a fost făcut de casa regală britanică. „Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

Ducele de Edinburg, în vârstă de 99 de ani, a avut multe probleme de sănătate, iar în urmă cu câteva săptămâni a fost internat în spital. Acesta a petrecut 28 de zile în unitatea medicală, fiind cea mai lungă perioadă de spitalizare din viața lui. Din păcate, inima prințului a încetat să bată, chiar înainte cu câteva luni de împlinirea vârstei de 100 de ani. Pentru acest eveniment extrem de trist, staff-ul regal și autoritățile au pregătit un plan denumit Operațiunea Forth Bridge, după denumirea unui pod între regiunile scoțiene Edinburgh și Fife. Așadar”Forth Bridge is down!”este numele de cod sub care se anunță moartea prințului Philip. Informația nu a fost făcută public până ce Buckingham Palace nu a făcut anunțul oficial. Regatul britanic va intra într-o perioadă de doliu național, iar steagurile vor fi coborâte în bernă.

Pentru că este soțul Reginei, Ducele de Edinburgh are tot dreptul la o înmormântare de stat, însă prințul nu și-a dorit niciodată o înmormântare spectaculoasă. Acesta a cerut să aibă parte de o ceremonie discretă la Capela St. George din Windsor, în stil militar, urmată de înmormântarea la Grădinile Frogmore din jurul Castelului Windsor. Totodată, se zvonește cî Philip s-a implicat în organizarea ceremoniei sale de înmormântare, dorind ca la eveniment să ia parte doar familia, apropiații și șefii de state din Commonwealth.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: