Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu trebuie să faci pentru a nu atrage rechinii în Egipt. Avertizările unui ghid din stațiunea Hurghada

Ce nu trebuie să faci pentru a nu atrage rechinii în Egipt. Avertizările unui ghid din stațiunea Hurghada

GALERIE FOTO (2) Ce nu trebuie să faci pentru a nu atrage rechinii în Egipt

Ce nu trebuie să faci pentru a nu atrage rechinii în Egipt. În urmă cu câteva zile, două femei, printre care și o româncă, au fost atacate de un rechin, în statiunea Hurghada, din Egipt. Din păcate, ambele femei au decedat din cauza rănilor suferite. Ghizii din stațiune au câteva sfaturi pentru turiștii care vor să intre în Marea Roșie, din Egipt.

Ce nu trebuie să faci pentru a nu atrage rechinii în Egipt. Avertizările unui ghid din stațiunea Hurghada

Cele două tragedii care au avut loc în stațiunea Hurghada, din Egipt, a șocat o lume întreagă. Românii care se înghesuiau să plece în vacanță în Egipt s-au panicat. O femeie în vârstă de 60 de ani, din Austria, a fost atacată de un rechin, în Marea Roșie, chiar sub privirile neputincioase ale turiștilor. De asemenea, românca Roxana Donisan a fost sfâșiată de un rechin în timp ce se aventura aproape de mal. Ambele atacuri ale rechinilor au avut loc în același golf, în apropiere de stațiunea Hurghada.

Sahl Hasheesh este un oraș resort din Marea Roșie, din Egipt, lcoalizat la doar 81 kilometri distanță de Aeroportul International Hurghada, care anual atrage zeci de turiști. Anca Rusu, ghid în Hurghada, a vorbit pentru Click! despre pericolul din Marea Roșie. Aceasta a venit cu câteva sfaturi pentru cei care vor să se aventureze în apă, dar fără să fie atacați de rechini. Anca este din Baia Mare și a declarat că și comportamentul neadecvat al turiștilor îi provoacă de cele mai multe ori pe rechini să atace.

Anca Rus, ghid în Hurghada, atenționează în caz de atac al rechinilor Sursa Facebook

Referitor la ceea ce s-a întâmplat în Hurghada, următoarele reguli ne pot salva viața:

1. Nu există mare pe suprafața pământului fără rechini.
2. Doamnele care merg la mare cu machiaj și creme de corp sau băieții care pun deodorant înainte de înot, și creme de soare…Aceste mirosuri atrag rechinii și stârnesc curiozitatea. Consideră marea ca pe o piscină. Faceți un duș înainte de a merge la mare, iar în caz de alergii, consultați medicul înainte de vacanță pentru a primi un antialergic.
3. Luăm în derâdere constant regulile de la piscine și le ignoram zi de zi, când ar putea fi o pregătire, un antrenament pentru ce avem de făcut atunci când ajungem în ape deschise. Urinatul în mare este exact ca sângele. Miroase de la kilometri întregi!
4. Nu înota într-un loc unde nu poți vedea adâncimea apei Și nu înota într-un loc unde nu există alți înotători!
5. Rechinii pot ajunge la tine si în ape puțin adânci. La fel ca în cazul de față. Ar trebui să vezi constant fundul apei în jurul tău. Și apa să nu fie tulbure.
6. Nu este necesar să plutiți în apă pe o distanță lungă. Până la urmă nu trebuie să demonstrezi nimic nimănui. Ia cu tine prospețimea înotului și uită-te din când în când sub apă atunci când este necesar.

Rechinul care gustă sânge uman, va ataca din nou

Anca Rusu a mai spus că rechinii simt imediat sângele, motiv pentru care le recomandă turiștilor, in special femeilor, să nu cumva să intre în apă dacă sângerează. De asemenea, aceasta recomandă ca ochelarii să fie lăsați în jurul gătului, iar când ne aflăm în pericol să punem mâna deasupra capului.

7. Nu arunca resturile de mâncare în apă! Chiar dacă e un sendviș cu brânză, chiar dacă e un biscuite! Iar dacă vezi pe cineva făcând asta, împiedică-l să o facă. S-ar putea să fii tu cel care îi salvezi viața.
8. Dacă sunteți rănit din orice motiv, ieșiți imediat din apă. Oricât de mică ar fi rana!Și pentru doamne, orice sângerare de la „oricare ar fi sursa ei” te oprește să înoți.. CATEGORIC! Nu fiți egoiste! Odată ce un rechin gustă sânge uman, va căuta din nou tot sânge de om.

9. Este interzisă purtarea inelelor, brățărilor, ceasurilor și brățărilor de argint sclipitoare.
10. Dacă simți că plutești și apare un val brusc care te-a împins de jos în sus, ieși imediat din apă!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: