Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie are Nina Iliescu, soția lui Ion Iliescu. Ce scrie pe talonul ei

Ce pensie are Nina Iliescu, soția lui Ion Iliescu. Ce scrie pe talonul ei

Nina Iliescu și Ion Iliescu, fostul președinte al României, sunt de 70 de ani împreună. Unde mai pui că au aceeași vârstă, 91 de ani. Iată ce pensie primesc ambii, lunar, din partea statului.

Ce pensie are Nina Iliescu, soția lui Ion Iliescu. Ce scrie pe talonul ei

Nina Iliescu, fosta Primă-Doamnă a României, are 91 de ani în prezent, aceeași vârstă cu a soțului ei, Ion Iliescu. Nina Iliescu este de profesie inginer, mai exact cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor. Iată ce pensie primește lunar din partea statului român!

Ion Iliescu primește lună, de lună o pensie ce depășește 3.000 de lei, mai exact, 3.916 lei. Pe lângă asta, mai încasează lunar și o indemnizație, pentru că a fost președintele țării, în valoare de 5.331 de lei. În total, fostul șef al statului ia 9.247 de lei pe lună. În ceea ce o privește pe soția acestuia, Nina Iliescu, are o pensie mai mică, dar una decentă, în valoare de 2.143 RON, sumă afișată pe talonul său de pensie, pe care l-a făcut public, acum ceva timp.

”Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, a specificat Nina Iliescu pe blogul lui Ion Iliescu, transmite Cancan.

Nina și Ion Iliescu s-au iubit din liceu

Nina și Ion Iliescu s-au cunoscut pe vremea liceului. Ion Iliescu a fost vrăjit de frumusețea fostei Prime-Doamne, care juca volei în echipa Liceului „Iulia Hașdeu”. Pe atunci, Ion Iliescu coordona și compartimentul sportiv al UAER. După ce au început o relație frumoasă, au continuat-o și în perioada studenției și până în prezent.

„Am avut anii aceia de studenție împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relația afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenție, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenți. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani și nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunțile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame și două mătuși și ne-am căsătorit”, povestea Ion Iliescu în urmă cu câțiva ani.

Nina Iliescu a preferat să se țină departe de cariera soțului. Nu a dat interviuri și nu s-a implicat în chestiunile de protocol ale fostului șef al statului. A fost văzută alături de acesta doar la vot.

”E o femeie foarte puternică. de la început mi-a spus: eu rămân alături de ține în orice împrejurări, dar să n-ai pretenția că eu să fiu prezența la probleme de protocol”, mai spunea Ion Iliescu.

De ce nu au copii Ion Iliescu și soția lui

Întrebat în 2011 despre acest lucru, Ion Iliescu a răspuns: „Ba chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soția mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: