Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie are premierul desemnat Nicolae Ciucă! Soția ministrului primește o sumă uriașă de la stat

Ce pensie are premierul desemnat Nicolae Ciucă! Soția ministrului primește o sumă uriașă de la stat

Ce pensie are premierul desemnat Nicolae Ciucă! Soția ministrului primește o sumă uriașă de la stat

Ce pensie are premierul desemnat Nicolae Ciucă! Klaus Iohannis l-a ales pe cunoscutul ministru și la i-a încredințat formarea noului guvern. 

Ce pensie are premierul desemnat Nicolae Ciucă! Soția ministrului primește o sumă uriașă de la stat

În cursul zilei de ieri, au avut loc noi negocieri la Palatul Cotroceni pentru numirea unui nou premier. La finalul zilei, Klaus Iohannis a încredințat formarea unui nou guvern lui Nicolae Ciucă. În Guvernul interimar condus de Florin Cîțu, a ocupat funcția de ministru interimar al apărării. Este fost general al armatei, acum  în rezervă. Premierul desemnat va trebui să creeze un cabinet și să caute sprijin pentru a fi investit în Parlament.

Executivul propus de fostul premier desemnat, liderul USR PLUS, Dacian Cioloș. Guvernul propus de Cioloș a fost supus votului legislativ după ce a fost propus de Iohannis. Pe lângă voturile PNL, de care aparține, Nicolae Ciucă va avea nevoie de sprijinul USR PLUS sau al opoziției social-democrate pentru a fi investit.

Conform datelor din declarația sa de avere, deține, împreună cu soția sa, un teren intravilan de aproximativ 600 de metri pătrați, un alt teren de 2.829 de metri pătrați în comuna Pielești din județul Dolj, o casă construită de cei doi în Balotești, de 22 de metri pătrați, două mașini, una din 2004, o Toyota Corolla, și un RAV4 achiziționat anul trecut. În același timp ar mai avea trei credite bancare în valoare de 230.000 de lei, scadente în 2025, scrie playtech.ro.

Din punct de vedere al veniturilor, Nicolae Ciucă, din funcția de Ministru al Apărării, a încasat până acum un salariu de 168.613 lei, dar și o pensie specială în valoare de 215.880 de lei pe an, aproximativ 40.000 de euro. În aceeași declarație de avere Nicolae Ciucă spune că soția sa ar încasa o pensie de serviciu în valoare de 60.000 de lei.

Cine este noul premier, Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, în vârstă de 54 de ani, este general în Armata Română  și deține portofoliul Apărării de când PNL a venit la conducere în noiembrie anul trecut, după ce a răsturnat precedentul cabinet social-democrat într-o moțiune de cenzură.

Înainte de intra în politică, Nicolae Ciucă este cunoscut pentru rolul său de comandant al misiunilor României în Afganistan și Irak alături de forțele americane între anii 2001 și 2004. Majoritatea gradelor pe care le-a avut de-a lungul timpului, Nicolae Ciucă le-a câștigat în exercițiul funcțiunii, în teatrele de luptă din Irak și Afganistan.

În primele declarații în calitate de premier desemnat, Nicolae Ciucă a anunțat că va negocia „cu toate forțele politice responsabile” pentru ca România să aibă din nou un guvern cu puteri depline în cel mai scurt timp posibil. România este guvernată de un Executiv interimar din 5 octombrie, când o moțiune de cenzură a opoziției a răsturnat guvernul minoritar al PNL.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: