Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie mică are fosta Primă-Doamnă a României! Maria Băsescu primește extrem de puțini bani de la statul român

Ce pensie mică are fosta Primă-Doamnă a României! Maria Băsescu primește extrem de puțini bani de la statul român

Maria Băsescu

În perioada cât a fost Prima-Doamnă a României, Maria Băsescu s-a remarcat prin atitudinea sa caraterizată de: calm, frumusețe, eleganță și rafinament. Prezentă mai mereu în dreapta fostului președinte, Traian Băsescu, ea are acum o pensie de 10 ori mai mică decât a soțului său.

Pensia Mariei Băsescu

Maria Băsescu, în vârstă de 69 de ani, s-a remarcat prin calmitate, eleganță și rafinament în perioada celor două mandate de președinte ale soțului, Traian Băsescu. Însă, acum  fosta Primă-Doamnă, are o pensie de zece ori mai mică decât acesta.  Mai exact, Maria Băsescu primeşte o pensie minimă de 700 de lei lunar, informează okmagazine.

Maria Băsescu are bani în cont

Traian Băsescu deţine împreună cu soţia zece conturi bancare în care se regăsesc aproximativ 250.000 de euro. De altfel, din declaraţia de avere, se ştie că fostul preşedinte beneficiază de o pensie care i-a adus în ultimul an fiscal aproape 13.000 de euro, de aproape zece ori mai mult decât pensia soţiei de 1.350 de euro. Din calitatea de fost preşedinte Traian Băsescu mai primeşte şi o indemnizaţie anuală de 200.000 de lei (41.600 de euro), adică peste 16.500 de lei pe lună (3.400 de euro). Tot la capitolul venituri, din salariul de europarlamentar a câştigat 41.500 de euro, în timp ce fotoliul de senator i-a adus, până în mai 2019, 12.500 de euro (1.200 de euro pe lună). La acestea se mai adaugă cupoane din titlurile de stat şi dividente care însumează în conturile acestuia şi ale soţiei aproximativ 16.500 de euro.

Tinerețea Maria Băsescu

Maria Băsescu, fosta primă doamnă a României, a fost mereu foarte discretă și a încercat mereu să-și țină viața privată departe de ochii curioșilor. Nu mulți sunt cei care știu cu ce se ocupă sau cum arăta în tinerețe. Într-un interviu acordat în 1995, Maria Băsescu a făcut prima și ultima declarație în care a mărturisit că e casnică. Însă, atunci când și-a cunoscut soțul, lucra în turism pe litoral și era foarte pasionată de asta.

”Si imi placea foarte mult, pentru ca totdeauna mi-a placut societatea, oamenii. Sa fie multi oameni in jurul meu. Mai tarziu am ajuns inchisa intre patru pereti. Am stat foarte mult singura. E adevarat, la inceput am incercat sa dau fetita la cresa, dar nu se adapta. Era mereu bolnava si nu manca. Asa ca am ramas acasa. Singura. Sotul meu pleca mereu pe mare”, a declarat Maria Băsescu.

Regretele Mariei Băsescu

Fosta primă doamnă spunea atunci că o întristează când soțul ei e plecat la mare, iar în timpul interviu chiar și-a cerut scuze pentru modul în care vorbește.

”Chiar vreau sa-mi cer scuze pentru felul in care ma exprim. Probabil ca ma exprim greoi. Asta pentru ca foarte mult timp am vorbit numai cu cainele”, spunea ea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: