Redactia.ro
Home » Știri » Ce reguli impun restaurantele din Cluj pentru a funcționa normal! Consumație minimă va fi de de 300 de lei

Ce reguli impun restaurantele din Cluj pentru a funcționa normal! Consumație minimă va fi de de 300 de lei

Ce reguli impun restaurantele din Cluj pentru a funcționa normal! Consumație minimă va fi de de 300 de lei

Pandemia de coronavirus a afectat multe afaceri, însă în principal au fost afectate restaurantele. Fără clineți, patronii au avut mari pierderi. Acum, Clujul încearcă să-și revină la normal cu o serie de resguli. 

Ce reguli impun restaurantele din Cluj pentru a funcționa normal

Localurile din Cluj Napoca au fost închise mai bine de patru luni, din cauza ratei de infectare ce a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Chiar și în situațiile în care incidența a scăzut sub acest prag, localurile tot nu au putut funcționa la mai mult de 30% din capacitate în interior.

Ce reguli impun restaurantele din Cluj pentru a funcționa normal! Acum, unele restaurante din Cluj Napoca, a căror activitate a fost grav afectată de pandemie, au început să impună clienților o consumație minimă și nu le permit să stea la masă mai mult de două ore, scrie Monitorul de Cluj.

Soluția găsită de proprietarii de restaurante a fost să achiziționeze așa-numitele igluuri. Acestea sunt corturi din folie de plastic, montate pe un schelet metalic care să le permită să primească clienți afară și în sezonul rece. Problema este că aceste corturi sunt încălzite cu lămpi de ulei și consumă destul de mult. Din acest motiv, majoritatea unele restaurante au decis să impună clienților o consumație minimă, de până la 250-300 de lei. De asemenea, multe localuri nu permit clienților să stea la mese mai mult de două ore.

Ce reguli impun restaurantele din Cluj pentru a funcționa normal! Într-un iglu pot intra 6 persoane la o masă, dar numărul poate crește până la 8, doar dacă unul dintre clienți își asumă pe propria răspundere printr-o declarație.

HoReCa, cel mai lovit sector în perioada pandemiei

Sectorul HoReCa a fost cel mai lovit sector în această perioadă. Mulți dintre proprietarii restaurantelor au decis să bage mai bine de jumătate din personal în șomaj tehnic, deoarece nu puteau acoperi toate cheltuielile. Majoritatea au spus că nu își pot acoperi cheltuielile lunare cu doar 1.000 de lei pe lună. De asemenea, ei au menționat că retaurantele, cafenelele și barurile nu au înregistrat atât de multe focare COVID-19, încât să fie necesară închiderea lor.

Ce reguli impun restaurantele din Cluj pentru a funcționa normal! Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia din Cluj a evidențiat că HoReCa a fost secorul cel mai lovit, cifra de afaceri scăzând cu 70% față de anul 2019.

”Vieți, destine, cariere, planuri, speranțe, afaceri, s-au prăbușit. Cifrele pierderii HORECA în pandemie la nivel mondial și desigur, în Romania, sunt deprimante, doar aviația a muscat țărână, cum se spune, mai rău decât HORECA. Cifre halucinante și cum spuneam, deprimante, scădere față de 2019 cu 70% a cifrei de afaceri, 40% dintre operatori și-au întrerupt activitatea, mii de angajați au intrat în șomaj, etc. Fară posibilitate de kurzarbeit, săptămână de lucru de 4 zile și telemunca, fițele cu care politicienii se băț în piept că vor salva economia. Dar lăsând cifrele la o parte, cel mai deprimant pentru noi, clienții, a fost senzația că pur și simplu a dispărut «ospitalitatea». Să treci pe lângă hoteluri, restaurante, terase și cafenele închise, este pus și simplu un sentiment îngrozitor”, a spus Dragoș Damian în luna decembrie a anului trecut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: