Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce rol au, de fapt, țânțarii. Toți suntem enervați de existența lor, dar nu știm la ce folosesc

Ce rol au, de fapt, țânțarii. Toți suntem enervați de existența lor, dar nu știm la ce folosesc

Plantele, resurse naturale valoroase pentru a scăpa de țânțari și insecte nedorite

Nimic nu este mai enervant decât atunci când e soare afară, cald și te relaxezi cu un pahar rece de apă și simți deodată o mușcătură care își strică toată buna dispoziție. Mușcăturile țânțarilor apar când ne este lumea mai dragă și de multe ori poate gândim că nici nu ar trebui să existe pe lume, fiindcă nu au niciun folos. Ne înșelăm amarnic!

Aceste insecte trăiesc peste tot în lume, dar mai ales în zonele în care există o umiditate mare. Când e cald și tot ce vrei e să te relaxezi, țânțarii nu te lasă deloc să faci asta. Oricât de enervanți ar fi, au un rol deosebit de important pe Pământ.

De ce sunt importante insectele

Masculii se hrănesc cu nectarul plantelor și sunt importanți polenizatori, astfel că dispariția acestora ar crea grave probleme ecosistemului. Femelele pe de altă parte, folosesc nectarul ca o sursă alternativă de energie. Ele sunt cele care mușcă oamenii și provoacă acele umflături care produc disconfort.

Mai mult decât atât, țânțarii reprezintă la rândul lor hrană pentru alte specii de animale. Insectele sunt mâncate de păsări, iar larvele lor de broaște, gândaci și chiar pești.

Ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea țânțarii

După ce te-au mușcat o dată cu siguranță ți-ai dori să dispară pentru totdeauna, dar acest lucru ar schimba lumea în rău pentru veșnicie. Rolul lor de a poleniza plantele ar fi preluat de alte insecte, cred unii oameni de știință. Explicația acestora are la bază un fapt simplu: acest lucru s-a mai întâmplat și în trecut, funcțiile unei insecte sau unui animal care dispare sunt preluate de un altul.

Totuși, specialiștii au și un avertisment. Dispariția țânțarilor ar duce la apariția unei noi insecte. Aceasta va fi mult mai periculoasă pentru om și ar răspândi bolile mult mai repede, pe o suprafață mai întinsă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini