Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a descoperit despre persoanele care nu poartă masca de protecție

Ce s-a descoperit despre persoanele care nu poartă masca de protecție

Ce s-a descoperit despre persoanele care nu poartă masca de protecție

Specialiștii au descoperit o nouă afecțiune din cauza coronavirusului. Conform acestora, persoanele care nu poartă măști de protecție și nu respectă măsurile sanitare ar putea suferi de tulburări de personalitate antisocială.

Ce s-a descoperit despre persoanele care nu poartă masca de protecție

Conform unui studiu realizat de cercetărorii din Brazilia, persoanele care refuză să poarte mască de protecție și să respecte măsurile sanitare ar putea suferi de tulburări de personalitate antisocială.

Studiul cercetătorilor s-a bazat pe răspunsurile a peste 1.500 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 73 de ani, la o serie de întrebări privind personalitatea lor. Astfel, specialiștii au încercat să identifice rezonanța afectivă a participanților, și anume impulsul lor de a acționa la anumite sentimente provocate de o altă persoană. Printre întrebările de sondaj, s-au numărat și cele referitoare la măsurile antipandemiei, precum purtarea măștilor de protecție.

În cele din urmă, cercetătorii au descoperit două profiluri, și anume: un profil antisocial, care-i indică pe cei care refuză purtarea măștilor și un profil empatic, care reprezintă persoanele care respectă măsurile impuse în urma crizei formată din cauza coronavirusului.

Ce se întâmplă cu persoanele care nu respectă măsurile impuse de autorități?

Potrivit cercetării, profilul antisocial a avut legătură cu un nivel scăzut de empatie și scoruri mai mari la întrebările de personalitate legate de înșelăciune, insensibilitate, ostilitate sau impulsivitate. Mai mult, cercetătorii susțin că caracteristicile antisociale apar la persoanele diagnosticate cu o tulburare de personalitate antisocială.

Pe de altă parte, profil empatic a fost caracterizat ca fiind rezonanța afectivă a participanților. Echipa de specialiști speră ca studiul elaborat să convingă oficialii din domeniul sănătății să facă mai multe lucruri pentru a educa cetățenii, mai ales în această perioadă de criză. „Aceste trăsături explică, cel puțin parțial, motivul pentru care oamenii continuă să nu adere la măsurile de izolare chiar și cu un număr tot mai mare de cazuri și decese. Expunerea la sine și la alții la risc, chiar și atunci când poate fi evitat, este o trăsătură tipică pentru persoanele cu tendințe antisociale”, au transmis realizatorii studiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: