Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu are un criminalist în România? Sarcinile principale ale unui expert

Ce salariu are un criminalist în România? Sarcinile principale ale unui expert

Ce salariu are un criminalist în România

Salariul unui criminalist în România. Te-ai întrebat vreodată ce face, de fapt, un criminalist și cu cât este plătit pentru munca sa? Redacţia.ro îţi răspunde la aceste întrebări, în acest articol!

Salariul unui criminalist. Cu ce se ocupă acesta, de fapt

Criminaliştii se ocupă cu activități de analiză a tuturor circumstanțelor în care a avut loc o crimă pentru a stabili cine este făptașul. Astfel un criminalist se ocupă de întocmire a expertizelor și constatărilor dar și analizează dovezile de la locul faptei atât la locul crimei cat și în laborator. El trebuie să caute și urme de dovezi, cum ar fi amprentele sau firele de păr.

Criminaliștii se mai ocupă și cu identificarea și stocare amprentelor folosind sistemele specifice și trebuie să se asigure că toate probele prelevate de la locul crimei sunt păstrate în condiții adecvate.Criminaliștii se ocupă și de fotografierea locului faptei din diferite unghiuri pentru a stabili diversele ipoteze despre cum a avut loc cele întâmplate. Acesta, după ce analizează temeinic locul faptei, trebuie să păstreze toate dovezile în stare de maximă securitate. Totodată, ei au obligația de a transmite superiorilor dovezile găsite.

Atribuțiile unui criminalist, conform profilului ocupațional oficial sunt:

Întocmeşte expertize si constatări tehnico-ştiinţifice;

  • Analizează şi procesează dovezile la locul faptei şi în laborator, purtând echipament de protecţie şi folosind prafuri şi substanţe chimice;
  • Caută urme de dovezi, cum ar fi amprentele, fire de păr, fibre sau urme de pantof folosind sisteme de iluminare alternative când este necesar;
  • Identifică, clasifică şi stochează amprente folosind sisteme de clasificare;
  • Analizează în detaliu spaţii alese de la locul faptei şi ridică amprente, aderând la proceduri de păstrare adecvate;
  • Fotografiază locul faptei din unghiuri diferite pentru a aduna cât mai multe dovezi;
  • Împachetează, înmagazinează şi recuperează şi asigură păstrarea în bune condiţii şi de maximă securitate a dovezilor adunare;
  • Îndeplineşte funcţii de consilier tehnic şi colaborează cu alţi oameni ai legii pentru a face schimb de informaţii în activităţile de la locul faptei;
  • Analizează şi apoi prezintă dovezile superiorilor pentru a decide cursul investigaţiei;

Ce salariu are un criminalist. Cât primește lunar

Salariile criminaliștilor sunt clasificate în funcție de vechimea meserii acestea sunt unele destul de mari. Un expert criminalist de gradul întâi cu 10 ani vechime în specialitate poate primi între 5791 RON și 7282 RON, în funcție de vechime. Cei cu o vechime între un an și cinci ani primesc cel dintâi salariu iar cei care au vechime peste 20 de ani primesc cei peste 7000 RON.

Un expert criminalist e de gradul doi, adică cu vechime în specialitate de șapte ani, poate primi între 5528 RON și 6844 RON, în funcție de vechimea în funcție. Un expert criminalist de gradul trei, ce are patru ani vechime în specialitate, poate avea un salariu de 5008 RON și poate ajunge până la 6229 RON, dacă are o vechime în funcție de peste 20 de ani.

Un expert criminalist de gradul patru ce are o vechime în specialitate de un an poate primi 4647 RON, dacă are o vechime în funcție între un an și cinci ani, iar dacă vechimea în funcție este de peste 20 de ani, atunci acesta poate primit 5791 RON. Un tehnician criminalist debutant are un salariu de 3610 RON, iar un tehnician criminalist poate avea între 3850 RON și 4561 RON în funcție de vechime.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: