Redactia.ro
Home » Știri » Ce sărbătorim, de fapt, de Rusalii. Toți ne bucurăm de o zi liberă, dar puțini știu semnificația ei

Ce sărbătorim, de fapt, de Rusalii. Toți ne bucurăm de o zi liberă, dar puțini știu semnificația ei

Ce semnificație au Rusaliile

Cincizecimea, Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile sunt una și aceeași sărbătoare șin este considerată de creștin ortodocși ziua în care Biserica a fost întemeiată.

La 50 de zile de la Învierea Sfântului Iisus Hristos, sunt sărbătorite Rusaliile, care întotdeauna pică într-o zi de duminică.

Ce semnificații au Rusaliile și când sunt sărbătorite

Rusaliile sau Pogorârea Duhului Sfânt, vor avea loc în acest an pe 7 și 8 iunie. Aceasta este una dintre cele mai vechi sărbători creștine și sunt prăznuite la 50 de zile de la Învierea Domnului, în momentul în care s-a coborât la apostoli și ca ziua Întemeierii Bisericii, când 3.000 de oameni s-au convertit la creștinism.

Conform Doxologia.ro, Rusaliile au fost denumite după Rosalia, sărbătoarea română a trandafirilor sau rozelor, peste care se suprapune sărbătoarea care în trecut era închinată strămoșilor.

În Noul Testament este menționat faptul că în ziua de Rusalii ‘toți apostolii erau adunați la un loc și din cer, fără de veste, s-a făcut un vuiet ca de suflare de vânt ce vine repede și a umplut toată casa unde ședeau ei. Și li s-au arătat, împărțite, limbi ca de foc și au șezut pe fiecare dintre ei. Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi’.

Marea sărbătoare creștină, Rusalii. Ce trebuie să faci în această zi

Sfinții Apostoli și Sfântul Duh au fost trimiși în lume la toți cei care credeau în Iisus Hristos prin Tainele Bisericii care sunt săvârșite de episcopi și preoți.

Potrivit Bibliei, 3.000 de persoane s-au convertit la creștinism iar Apostolul Petru a ținut o predică.

În această zi, persoanele credincioase duc la biserică ramuri de tei sau nuc, care se sfințesc și se împart tuturor credincioșilor. Acestea sunt simboluri ale limbilor de foc coborâte peste Apostoli și putere a Duhului Sfânt.

După ce acestea sunt sfințite, ramurile de nuc și tei se pun lângă icoane, în case. Conform Bibliei, acestea au puterea de a alunga spiritele rele.

În zilele de 7-8 iunie, românii vor avea parte o minivacanță, deoarece cele două zile de Rusalii vor cădea pe 7și 8 iunie, mai exact duminică și luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini