Redactia.ro
Home » Monden » Ce se întâmplă acum la locul de veci al Zinei Dumitrescu de la Bellu? Artista a fost incinerată

Ce se întâmplă acum la locul de veci al Zinei Dumitrescu de la Bellu? Artista a fost incinerată

GALERIE FOTO (3) Ce se întâmplă acum la locul de veci al Zinei Dumitrescu de la Bellu? Artista a fost incinerată

Zina Dumitrescu a murit în urmă cu doi ani, urmând un întreg scandal legat de locul de veci al creatoarei. Ce se întâmplă acum la locul de la Bellu?

Ce se întâmplă acum la locul de veci al Zinei Dumitrescu de la Bellu

Pe 28 martie 2019, la vârsta de 82 de ani, Zina Dumitrescu s-a stins din viață în azilul de bătrâni la care a locuit în ultimii ani din viață. Acesta a fost incinerată după o decizie luată de singurul fiu al ei, Cătălin Negreanu. Decizia acestuia a fost una controversată, în condițiile în care apropiații femeii au dezvăluit că aceasta își cumpărase un loc de veci la Bellu.

În curtea azilului a fost ridicat un mic monument pentru mama Zina. Este vorba despre o troiță ridicată în curtea azilului din Ghermănești de directorul acestuia, Ion Cassian. Troița este îngrijită acum de angajații azilului, aceștia fiind și cei care au grijă să existe o candelă care să ardă în permanență în memoria Zinei Dumitrescu.

Ce se întâmplă acum la locul de veci al Zinei Dumitrescu de la Bellu? Artista a fost incinerată

Puțini sunt cei care știu de existența acestei troițe și mai puțini cei care vin până la Ghermănești pentru a aprinde o lumânare pentru creatoare. Din această cauză, Ion Cassian ar dori amplasarea troiței în incinta cimitirului Bellu, chiar la locul de veci al Zinei Dumitrescu.

Problema este că respectivul loc de veci i-a revenit prin succesiune lui Cătălin Negreanu, fiul Zinei, cu care Cassian nu este în cele mai apropiate relații. Directorul azilului i-a reproșat bărbatului că și-a abandonat mama la azil, că nu a venit decât foarte rar și că nu a plătit pentru serviciile oferite de instituție.

Cel mai probabil, Cassian nu ar vrea să apeleze la Negreanu pentru mutarea troiței pe locul de veci al Zinei și pare mai degrabă înclinat să apeleze la Adminisitarția Cimitirelor pentru a-i permite să amplaseze micul monument pe una dintre alei. În acest fel, crede Cassian, mai mai multă lume ar ajunge la troiță iar Zina Dumitrescu nu va fi uitată atât de ușor.

Ce face azi fiul Zinei Dumitrescu, la aproape doi ani de la decesul mamei sale? Cătălin Negreanu e director, dar o fostă colegă a spus că nu strălucea profesional!

Ce se întâmplă acum la locul de veci al Zinei Dumitrescu de la Bellu? Artista a fost incinerată

Zina Dumitrescu a fost cea mai cunoscută creatore de modă

Zina Dumitrescu s-a născut în apropiere de Odesa și s-a mutat cu familia lângă Ploișeti, după cel de-al doilea război mondial. A ajuns directoare a Casei de Modă Venus la 30 de ani și a lansat modele celebre precum: Crinuța Popescu, Daniela Androne, Janine, Romanița Iovan, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu sau Liviu Ionescu.

Cea mai cunoscută creatoare de modă din vremea comunismului și fostă directoare a Casei de Modă Venus a fost căsătorită de trei ori și a avut un singur copil. A murit pe 28 martie 2019, singură, în camera azilului din Ghermănești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: