Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor! Ministrul Finanțelor vine cu un anunț trist

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor! Ministrul Finanțelor vine cu un anunț trist

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor! Ministrul Finanțelor vine cu un anunț trist

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor! Ministrul Finanțelor vine cu un anunț trist pentru părinți. Dan Vîlceanu declară că în legislația în vigoare există o singură majorare. 

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor! Ministrul Finanțelor vine cu un anunț trist

Românii au parte de o nouă veste proastă! Copiii pierd majorarea alocațiilor cu 20% care trebuia să aibă loc în cursul anului acesta. Ministrul Finanțelor susține că în legislația în vigoare există o singură majorare, cea de la 1 ianuarie anul viitor. Oficialul a recunoscut că Guvernul sare una din tranșele de majorare care ar trebui să aibă loc în cursul acestui an.

”Cred ca alocația de la 1 ian 2022 va fi in jur de 486 de lei pentru copii, daca nu ma înșel exact asupra cifrei, pentru copiii sub 2 ani si grad de handicap, si la 243 de la 1 ianuarie pentru copiii peste 2 ani.”, spune Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu a mai precizat că această sumă este prevăzută în legislația în vigoare, ”deci nu există o calendarizare față de cea făcută deja”. Guvernul adopta OUG 123/2020 în urmă cu un an ce prevedea o dublare a alocațiilor pentru copii.

Cu toate acestea, creșterea veniturilor pentru copii a fost amânată de Guvernul Cîțu pentru data de 1 ianuarie a lui 2022. Majorarea care trebuia să aibă loc trebuia să fie realizată pe parcursul a cinci etape. În momentul de față familiile cu copii încasează 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani și 427 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap.

Ce susținea Florin Cîțu în luna iunie

„Guvernul a stabilit joi majorarea alocației de stat pentru copii din ianuarie 2022 si indexarea acesteia cu inflația din ianuarie 2023. Astfel, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:

a) 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1. (3);
c) 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.”, a declarat în luna iunie a.c. Florin Cîțu.

„O să vedem care o să fie evoluția în perioada următoare. În acest moment știm că alocațiile vor crește la începutul anului 2022. În același timp în Coaliție sunt mai multe propuneri de modificare a modului în care se calculeaza sau cresc aceste alocații. Una dintre propuneri vine de la colegii noștri de la UDMR care doresc, și asteptăm această propunere, să facă o legatură directă între venituri sau scutirea impozitului pe venit și alocație. Lucrurile se vor clarifica. În acest moment știm foarte clar care va fi cuantumul alocațiilor la inceputul anului 2022.”, a mai declarat oficialul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: