Redactia.ro
Home » Homepage » Ce se întâmplă cu deschiderea școlilor. Ludovic Orban a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu deschiderea școlilor. Ludovic Orban a făcut anunțul

Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă în fața jurnaliștilor că „lucrurile cred că sunt clare. Atât președintele, cât și Guvernul, au anunțat modalitatea de deschidere a școlilor, în funcție de nivelul de răspândire al virusului”, amintind de cele trei scenarii.

DSP transmite datele

Premierul a precizat că „la ora actuală, Direcțiile de Sănătate Publică au transmis datele pentru fiecare localitate”. „Pe 14 septembrie începe școala!”, a clarificat Orban, luni.

Orban spune că profesorii se vor adapta și școlii online

„Capitala se află în zona galbenă. Sunt covins că profesorii se vor adapta, în toată perioada verii au fost organizate mii de pregătiri la care au participat cadrele didactice de dezvoltare a competențelor pentru predarea online și sunt convins că pe măsură ce vor exersa, vor comunica între ei, vor folosi toate experiențele favorabile astfel încât să transmită toate informațiile din clasă și din celor din online”, a declarat Orban.

Monica Anisie: În data de 7 septembrie, direcțiile de sănătate publică analizează situația epidemiologică, transmit către unitățile de învățământ această situație și, în funcție de situația epidemiologică, dar și de specificul școlii, consiliile de administrație din fiecare unitate de învățământ fac o propunere către Inspectoratul Școlar.

Cele trei scenarii la care se va apela în funcție de situația epidemiologică sunt notate pe culori: roșu galben și verde

Verde este varianta cea mai optimistă, în care mai puțin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19 în ultimele 14 zile, iar elevii vor putea merge la școală.

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între una și trei persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile; în acest caz prioritate să meargă la școală vor avea preșcolarii, elevii din clasele zero-patru, dar și elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge și la școală prin rotație.

Scenariul roșu este cel de avarie, cu mai mult de trei infectați la mia de locuitori. În acest caz școala se închide de toți, iar orel se vor face online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: