Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu elevii care nu au nicio notă în catalog la începutul semestrului 2. Ce spune Președintele Iohannis

Ce se va întâmpla cu elevii care nu au nicio notă în catalog la începutul semestrului 2. Ce spune Președintele Iohannis

Încheierea mediilor

Numeroși copii din mediul rural nu au acces la cursurile online, motiv pentru care nu au nici note pe semestrul 2. Președintele Iohannis a precizat marți într-o conferință de presă că ministerul Educației se ocupă de această problemă.

Ce se va întâmpla cu copiii care nu au note pe semestrul al II-lea?

Numeroși copii din mediul rural nu au acces la cursurile online, motiv pentru care nu li se vor încheia mediile pentru că nu au note pe semestrul al II-lea. Președintele Klaus Iohannis a precizat marți într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni cum va fi rezolvată situația acestor copii.

Acolo unde copiii, de exemplu, nu au notă în catalog de la începutul semestrului II, vor fi invitați la școală, în condiții de maximă siguranță și distanțare, poate vor da o lucrare de control sau vor da un răspuns la o temă, și în acest fel vor putea să fie încheiate situațiile lor”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a anunțat luni că grădinițele, școlile și universitățile vor rămâne închise până la toamnă, iar elevii vor continua cursurile online. Conform ministrului Educației, Monica Anisie, mediile se vor încheia cu 2 note, fără teză, iar materia care nu a fost parcursă va fi recuperată în anul școlar următor.

Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru”, a adăugat ea.

Soluții pentru următorul an școlar

Klaus Iohannis a precizat marți că speră să se găsească soluții până în luna septembrie. De asemenea, președintele a menționat că trebuie elaborate ghiduri pentru cadrele didactice, să se elaboreze metodologii.

Ținta nu sunt doar copiii care acum nu au acces, ținta este toată populația școlară și dascălii, care vor trebui să știe cum să folosească aceste medii pentru a garanta o școală performantă”, a precizat președintele.

Totodată, șeful statului a argumentat și decizia luată ca elevii să nu se întoarcă la școală. Iohannis a precizat că distanțarea în școlile din România nu se face în condiții normale, iar copiii s-ar îmbolnăvi imediat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: