Redactia.ro
Home » Știri » Cum vor fi încheiate mediile în acest an școlar. Președintele Iohannis a făcut anunțul important

Cum vor fi încheiate mediile în acest an școlar. Președintele Iohannis a făcut anunțul important

Mediile elevilor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, în urma ședinței cu Guvernul, ca grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai deschidă anul acesta. Totodată, șeful statului a precizat și modul în care mediile elevilor vor fi încheiate.

Cum vor fi încheiate mediile în acest an școlar?

Președintele României a făcut astăzi un anunț important referitor la redeschidere școlilor. Șeful statului a anunșat oficial că școlile nu se vor mai deschide anul acesta, iar elevii și studenții nu vor fi fizic la școală.

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că elevii în an terminal vor putea merge la școală în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

În ceea ce privește încheierea mediilor, șeful statului a declarat că acestea se vor face pe baza notelor pe care elevii le au acum.

„S-a decis ca în acest an școalar să nu se deschidă școlile. Nu se va mai întorarce elevul fizic la cursuri. Anul școlar se va încheie pe 12 iunie. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale se mai poate face o evaluare. Școlile se vor redeschide în septembrie când începe noul an școlar”.

Școlile se vor deschide în luna septembrie

Elevii care vor susține examenele de sfârșit de an, vor respecta normele de distanțare, și vor fi maximum 10 elevi într-o clasă, unde se vor pregăti timp de 2-3 ore pentru examenele naționale.

Klaus Iohannis a menționat că examenele naționale se vor organiza așa cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli stricte.

Candidații la examene vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor și vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini