Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu înscrierile și probele pentru liceele vocaționale. Declarația ministrului Educației, Monica Anisie

Ce se va întâmpla cu înscrierile și probele pentru liceele vocaționale. Declarația ministrului Educației, Monica Anisie

licee vocationale

Din cauza pandemiei de coronavirus, toate grădinițele,școlile și universitățile au fost închise. Deși situația elevilor în an terminal a fost clarificată, cu înscrierile la liceele vocaționale, care ar fi trebuit să se desfășoare în această perioadă nu a găsit nimeni nicio soluție. Testările ar fi trebuie să fie date la mijlocul lunii mai, înainte de Evaluările Naționale.

Ce se întâmplă cu înscrierile la liceele vocaționale?

Potrivit Digi24, testările care ar fi trebuit să fie date în această lună la liceele vocaționale, se pare că nu vor mai avea loc din cauza epidemiei de coronavirus.

Valentin Grigorescu, elev în clasa a VIII-a la Coelgiul „George Enescu” este pasionat de muzică și îi place să cânte la pian. De când pandemia de coronavirua a închis școlile din România, Valentin face pregătire cu profesoara de pian pe WhatssApp, dar acest lucru i s-a părut dificil elevului.

Mie mi s-a părut interesantă, dar și dificilă. În primul rând, eu cu doamna profesoară de pian am făcut prin WhatsApp și sunetul nu era la fel ca și live, cum ar veni. Se auzea întrerupt„, spune Valentin.

După ce termina clasa a VIII-a, Valentin își dorește să studieze tot la Colegiul „George Enescu”, iar pentru asta trebuie să susțină probele de aptitudine, așa cum o vor face toți elevii care vin din alte școli.

Săptămâna viitoare, ar fi trebuit să aibă loc testarea de aptitudine la liceele vocaționale, dar criza de coronavirus a dat întregul program peste cap.

Ce spune ministrul Educației

În situația lui Valentin, se află alte zeci de mii de elevi care vor să își împlinească visul de a deveni mari artiști.

Ministrul Educației nu a detaliat felul cum acești elevi vor intra la liceele vocaționale.

Pentru învățământul vocațional, profesional și profesional dual, precum și cele din învățământul postliceal vor fi realizate aceste examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare al competențelor”, a declarat Monica Anisie.

Din nefericire, testarea de aptitudine pentru liceele vocaționale nu pot fi date de la distanță, pentru că acestea sunt probe date în timp real, adică supravegheate și notate imediat, susține directorul liceului „Nicolae Tonitza”.

De asemenea, directorul este de părere că amânarea acestor examene nu este o soluție, pentru că sunt mulți candidați și concurența este mare.

În anul 2019, peste 50.000 de elevi s-au înscris la liceele cu profil sportiv, vocațional de arte sau pedagogic, iar numărul disponibil era de 20.000.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: