Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu județele aflate în carantină, după 15 mai. Primarul Sucevei propune ridicarea carantinei

Ce se va întâmpla cu județele aflate în carantină, după 15 mai. Primarul Sucevei propune ridicarea carantinei

Orasele aflate in carantina

Deși după data de 15 mai în România vor fi relaxate unele măsuri, în Suceava și Țăndărei, aflate în carantină din cauza numărului mare de îmbolnăviri, restricțiile vor fi menținute și după 15 mai. Primarul Sucevei nu este de acord cu această decizie și recomandă ridicarea carantinei pentru că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a scăzut.

Ce se va întâmpla cu Suceava și Țăndărei

După data de 15 mai, unele restricții elaborate pe timpul stării de urgență vor fi relaxate de autorități. Însă, această acțiune nu va avea loc și în localitățile carantinate, precum Suceava și Țăndărei.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, localitățile Suceava şi zona limitrofă formată din comunele Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, 6 Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei, oraşul Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, cartierul Bendea din oraşul Babadag, judeţul Tulcea, localitatea Vadu Crişului, judeţul Bihor şi cartierul Poşta din municipiul Buzău, judeţul Buzău, își vor menține carantina și pe perioada stării de alertă.

De asemenea, reevaluarea măsurilor va fi realizată la solicitarea comitetelor județene pentru situații de urgență, după ce direcțiile de sănătate publică vor analiza situația.

Primarul Sucevei dorește ridicarea carantinei

Luni, 11 mai primarul Sucevei, Ion Lungu a anunțat că dorește ridicarea stării de carantină din orașul său. Acesta susține că numărul de îmbolnîviri la mia de locuitori a scăzut de la 4,14 în 5 mai la 2,22 în 8 mai.

Edilul a afirmat că va cere Comitetului județean pentru Situații de Urgență să solicite Guvernului ridicarea stării de carantină în județul Suceava după data de 15 mai.

„Mă bucură faptul că am văzut un proiect al domnului Vela în care spune că Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot analiza sau pot propune ridicarea acestei stări de carantină și vreau să vă spun că astăzi avem ședință în acest sens și îi asigur pe cetățeni că voi ridica această problemă: să propunem Guvernului, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, să ridice carantina la Suceava”, a spus Ion Lungu.

Ion Lungu a menționat că urmărește cu atenție evoluția cazurilor de coronavirus din Suceava, iar numărul persoanelor infectate a scăzut considerabil din data de 5 mai.

Județul Suceava a intrat în carantină totală pe data de 31 martie 2020, după ce mai multe persoane și cadre medicale s-au infectat cu coronavirus, iar orașul Țăndărei a intrat în carantină pe 6 aprilie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: