Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu nunțile programate după încetarea stării de urgență. Precizările lui Vela

Ce se va întâmpla cu nunțile programate după încetarea stării de urgență. Precizările lui Vela

nunțile

Klaus Iohannis a anunțat miercuri o relaxare a restricțiilor după 15 mai, adică după încetarea stării de urgență. Dar există riscul unei contaminări în masă dacă după această dată ar fi o relaxare generală şi s-ar permite evenimente cu un număr de sute de persoane, explică ministrul de Interne Marcel Vela.

„În consecinţă, cred că poate avea loc nunta în condiţii normale, iar partea festivă cu cheful să o lăsăm mai la toamnă, când putem evalua această epidemie”, a explicat ministrul Marcel Vela pe Facebook.

Ministrul a punctat că este posibil ca în luna august să aibă loc o relaxare a condiţiilor, astfel încât nunţile să poată avea loc cu mai mult de 8 persoane. „Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus”, a adăugat Vela.

„Virusul nu s-a oprit în 15 mai şi ia o pauză”

„Individual probabil vom avea dreptul la această mişcare de a ne duce, a ne relaxa, de a ne plimba, de a rezolva câteva probleme individuale, dar, din păcate, presupun eu, nu vă dau un răspuns oficial, nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus. Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit şi ia o pauză.

Noi va trebui să fim atenţi în continuare, să ne protejăm, să purtăm mască, să avem grijă să ne spălăm pe mâini, să nu stăm mai mult de trei la o discuţie, să respectăm distanţarea socială, anumite activităţi se vor relua în anumitre condiţii”, a spus Vela, răspunzând pe Facebook la întrebările adresate.

Ministrul de Interne a mai precizat, răspunzând unei alte întrebări, că este o analiză la nivel guvernamental pentru acordarea unui stimulent şi pentru pompieri, poliţişti şi poliţişti de frontieră, care prin activitatea lor intră în contact cu persoane suspecte sau infectate cu Covid-19.

„Este o analiză pe care o facem la nivel guvernamental şi la nivelul MAI. Încă nu am stabilit cuantumul coeficientului stimulentului de risc. Din punctul meu de vedere, nu va fi la nivelul medicului, care este în contact permanent cu bolnavul de coronavirus, dar eu, ca ministru, mă voi preocupa să primiţi un stimulent de risc pompierii, dar şi poliţiştii, poliţiştii de frontieră, care unteţi, să spunem, în a doua linie”, a afirmat Vela.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: