Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu Paștele 2021? Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”Nu există NICIUN scenariu”

Ce se va întâmpla cu Paștele 2021? Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”Nu există NICIUN scenariu”

Ce se va întâmpla cu Paștele 2021? Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”Nu există NICIUN scenariu”

România nu va intra în lockdown! Este anunțul făcut de premierul Florin Cîțu, la doar câteva ore după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că românii nu au voie să iasă din case după 22 fără un motiv întemeiat.

Ce se va întâmpla cu Paștele 2021

Premierul Florin Cîțu a transmis un anunț cu privire la sărbătorile pascale, precizând că acestea se vor desfășura normal. El a infirmat zvonurile conform cărora țara noastră ar putea intra din nou în lockdown.

”Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin.

P.S. Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a spus Florin Cîţu.

De asemenea, Florin Cîțu nu este sigurul oficial din Guvern care spune acest lucru. Și ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut marți afirmații într-o notă optimistă legată de participarea credincioșilor la noaptea de Înviere, el oferind exemplul Crăciunului, când la slujbe s-a permis participarea credincioșilor în Biserici.

”Există scenarii pe care lucrăm, urmărim evoluția (pandemiei), sunt absolut convins că măsurile pe care le luăm vor duce la scăderea numărului de cazuri și îmi doresc, eu, creștin ortodox, spun eu practicant, așa m-am născut și așa vreau să mor, sunt convins că așa cum la Crăciun am avut o colaborare foarte bună cu toate cultele, evident cu BOR foarte important, am avut structuri în teren mobilizate pe compentența de prevenire, pentru că încă o dată spun, rolul nostru nu este de a sancționa cetățenii, rolul nostru este acela de a preveni răspândirea pandemiei, și cu o colaborare așa cum am avut la Crăciun, Anul Nou, Bobotează, când nu ați mai văzut spectacole cu excepția unuia singur de la Constanța, cu siguranța așa ne vom descurca și la Sfintele Sărbători de Paște, printr-o colaborare cu Biserica Ortodoxă, printr-o delimitare foarte clară a responsabilităților fiecărui partener”, a declarat Lucian Bode.

Ce spune BOR despre posibile restricții de Paște

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că nu a existat anul acesta vreo discuţie oficială despre restricţii de Paşte, deciziile referitoare la perioada pascală urmând a fi rodul exclusiv al unui dialog ”absolut obligatoriu” dintre autorităţi şi cultele religioase.

”Nu a existat şi nici nu putea să existe anul acesta vreo discuţie oficială despre restricţii de Paşti şi nu este corect să declanşăm speculaţii în marginea unei probleme majore, imposibil de estimat acum. Indiferent de context, deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorităţi şi cultele religioase. Un dialog lucid, onest, inter-instituţionalizat, căruia nu i se face niciun serviciu prin lansarea în spaţiul public a unei teme false, menită să creeze tensiuni inutile între stat şi cultele religioase (ai căror membri compun covârşitoarea societate civilă) şi să inducă un nefiresc orizont sumbru de aşteptare în societatea creştină din România”, a spus Bănescu într-o declaraţie transmisă presei.

Patriarhia Română a reacționat după declaraţiile lui Klaus Iohannis privind lockdown-ul de Paşte. Aceștiau susțin că nu este corect să declanșăm speculații acum.

”Altfel, cum să te trezeşti că programezi cu luni înainte restricţii imaginabile sau nu? Restricţii care raportate la cel mai ordonat şi curat spaţiu privat de utilitate publică din societate, acela al bisericilor, trebuie cântărite totdeauna de acum înainte cu cel mai fin discernământ dobândit dintr-o recentă şi dureroasă experienţă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: