Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu planeta până în 2040! Dovezi ascunse în dosarul CIA

Ce se va întâmpla cu planeta până în 2040! Dovezi ascunse în dosarul CIA

Ce se va întâmpla cu planeta până în 2040! Dovezi ascunse în dosarul CIA

Dosarul CIA cu privire la predicțiile pentru anul 2040 au ajuns pe mâinile noului Președinte al Americii. De la revolte ale oamenilor, la încălzirea globală și utilizarea greșită a inteligenței artificiale, iată cu ce ne vom confrunta peste 20 de ani!

Ce se va întâmpla cu planeta până în 2040! Dovezi ascunse în dosarul CIA

După terminarea unui mandat, CIA și Consiliul Național de Informații (CNI) predau guvernului ales sau reales predicțiile despre viitorul planetei peste douăzeci de ani. Sunt explorate diverse scenarii și multe dintre rapoartele vechi au dovedit că CIA se pricepe la asta. De exemplu, în 2009, Barack Obama a fost avertizat că în 2020 va exista un risc major să înceapă o pandemie globală.

Acum, noul președinte Joe Biden a primit acest raport despre cum va arăta anul 2040. Documentul, intitulat ”Lumea în 2040”, conține cinci scenarii majore și mai multe teme care vor defini viitorul. Agenția americană de informații avertizează, în primul rând, despre consecințele schimbărilor climatice și cele ale progreselor tehnologice.

Potrivit VICE, documentul discută la început despre schimbările climatice. Autorii enumeră efectele pe termen lung ale încălzirii globale asupra planetei. Spre deosebire de ziua de azi, în care doar anumite țări sunt afectate de această problemă, în următorii ani nicio țară nu va fi scutită de efecte. Lipsa de resurse și migrația vor crește. Urbanizarea rapidă și gestionarea proastă a terenului și a resurselor vor intensifica schimbările climatice. Regiunile în care agricultura depinde doar de ploi, precum Sahara sau America Centrală, vor fi cel mai tare afectate de această criză.

De asemenea, în 2030, efectele fizice ale încălzirii globale se vor manifesta peste tot sub formă de temperaturi mari însoțite de secetă, inundații și furtuni. Temperaturile în creștere nu sunt singura problemă, spune aceștia. Dacă progresul digital va oferi noi soluții pentru lupta împotriva încălzirii globale, tot el e și primul motiv de îngrijorare, conform CIA.

CIA e preocupată de adoptarea inteligenței artificiale

CIA este preocupată de adoptarea inteligenței artificiale și utilizarea ei în războaie. Raportul prezintă un risc semnificativ de utilizare a inteligenței artificiale în scopuri teroriste, cu atacuri pilotate de la distanță care ar fi ușor de organizat, mai violente și mai frecvente.

De asemenea, o altă dificultate majoră menționată în raport e recuperarea după pandemia de Covid-19. Economia nu se va recupera complet nici măcar în 20 de ani, după această criză care a fost cea mai mare problemă cu care ne-am confruntat de la al Doilea Război Mondial încoace, conform CIA.

Consecința directă a acestei crize este numărul imens de datorii, cât și dificultatea de a găsi un job, mai ales pentru generațiile tinere. Criza a accentuat și scăderea încrederii oamenilor în politică. Iar asta ar putea pune în pericol viitorul democrațiilor. Pe măsură ce se creează o prăpastie tot mai mare între guverne și popor, s-ar putea produce o ruptură care să dea naștere unei revolte imense fără precedent.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: