Redactia.ro
Home » Știri » Stadiul vaccinării la nivel mondial. Predicțiile îngrijorătoare ale specialiștilor

Stadiul vaccinării la nivel mondial. Predicțiile îngrijorătoare ale specialiștilor

 Specialiștii nu au vești prea îmbucurătoare în ceea ce privește stadiul pandemiei de coronavirus, la nivel global. Ei spun că totul depinde de rata de vaccinare, din fiecare țară. Până acum, Israelul este locul unde s-au vaccinat cei mai mulți oameni din lume și, în doar două luni de la sosirea serurilor, s-a atins procentul de 75%, necesar pentru imunizare.

Stadiul vaccinării la nivel mondial. Predicțiile îngrijorătoare ale specialiștilor

O analiză a Bloomberg arată că abia peste 7 ani, omenirea ar putea scăpa de virusul SARS-COV2, dacă se menține vaccinarea anti-Covid, la stadiul actual. Până acum, doar Israelul este țara cu cei mai mulți oameni vaccinați, într-un procent de 75%, suficient încât virusul să poată fi îndepărtat. Ce spun cercetătorii despre țara noastră, legat de imunizare?

Până în prezent, 120 de milioane de oameni, de pe Planetă, s-au vaccinat anti-coronavirus. Nu este un număr care să îndepărteze, însă, și virusul din lume. Potrivit experților, avem nevoie de un procent de 70-85% din populația lumii, ca să devenim imuni. În SUA, dacă se va menține rata actuală de administrare, 1,3 milioane de doze zilnic, s-ar putea imuniza 75% din populație, până la sfârșitul anului. În ceea ce privește România, dacă se menține ritmul actual de vaccinare, îm 2,6 ani, am putea atinge ținta de 75%. În Canada, în abia un deceniu s-ar reuși imunizare necesară, iar în China în 7 ani, pentru a vaccina 75% din populația sa de 1,4 miliarde de locuitori.

Unii încă așteaptă vaccinul

Sunt țări din lume unde vaccinul împotriva virusului încă nu a sosit. De exemplu, în Ucraina și în Moldova. Ucraina a refuzat vaccinul rusesc, Sputnik-V. Ungaria este prima țară UE care a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19.

România va produce un vaccin anti-Covid

Premierul Florin Cîțu a făcut acest anunț, vaccinul fiind produs la Institutul Cantacuzino. Pentru a implementa acest lucru, se va discuta cu reprezentanții UE.

”Vom vedea ce vaccin vom produce dar asta este varianta pe care mergem noi”, a precizat acesta.

S-a trimis o scrisoare către UE pentru ca la Institutul Cantacuzino, românii să producă propriul vaccin.

”Nu, România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Comisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”, a mai spus Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: