Redactia.ro
Home » Coronavirus » Ce se va întâmpla de acum încolo cu pacienții asimptomatici. Ministrul Sănătății a făcut un anunț vital

Ce se va întâmpla de acum încolo cu pacienții asimptomatici. Ministrul Sănătății a făcut un anunț vital

Nelu Tătaru

Pacienții asimptomatici ar putea sta de acum înainte în izolare la domiciliu, a transmis Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a adăugat că va semna un ordin de ministru în acest sens, marți.

Anunțul lui Nelu Tătaru despre pacienții asimptomatici

Până la acest moment, pacienții asimptomatici erau puși sub observație specializată în instituțiile medicale. Această regulă, valabilă până acum, se va schimba începând de marți, potrivit unui mesaj al Ministrului Sănătății.

Astfel va dispărea o regulă care până acum crease mari controverse, pentru că pacienții asimptomatici trebuiau să petreacă timpul în spital, lucru contestat de mult.

Un pacient care este asimptomatic trebuie să petreacă șapte zile în spital, iar atunci va face un test care va determina dacă acea persoană are coronavirus sau nu.

Veste bună pentru cei fără simptome de coronavirus

La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă”, a explicat Nelu Tătaru.

La fel, acest pacient poate pleca acasă dacă nu mai simptome de trei zile, poate merge acasă unde va fi ținut sub supraveghere de medici pentru două săptămâni.

„Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a declarat Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Până acum, pacienții confirmați cu coronavirus trebuiau neapărat să petreacă două săptămâni în spital, sub observație de specialitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: