Redactia.ro
Home » Știri » Un studiu schimbă tot ce știam până acum despre coronavirus. Pacienții asimptomatici nu transmit boala mai departe

Un studiu schimbă tot ce știam până acum despre coronavirus. Pacienții asimptomatici nu transmit boala mai departe

Transmitere coronavirus asimptomatici

Pacienții asimptomatici, despre care s-a spus până acum că îi pot infecta pe ceilalți fără să știe, ar putea fi, de fapt, inofensivi. Un nou studiu arată că persoanele care nu au simptome de coronavirus nu transmit mai departe virusul.

Pacienții asimptomatici nu transmit mai departe virusul, arată un studiu efectuat de chinezi

Această cercetare a fost realizată pe 455 de subiecți, iar dintre aceștia, niciunul care a intrat în contact cu un bolnav infectat, dar asimptomatic nu a luat infecția la rândul lui.

Acesta este cel mai amplu studiu care privește gradul de infecțiozitate al pacienților asimptomatici și a fost efectuat de opt specialiști din China.

Timp de cinci zile, cercetătorii au pus un pacient fără simptome, dar infectat, să stea lângă 455 de persoane, dintre care 25% aveau afecțiuni cardiovasculare. Niciuna dintre aceste persoane nu a contractat virusul, lucru care schimbă total percepția despre bolnavii asimptomatici.

După contacul cu pacientul respectiv, toți cei 455 de oameni au fost izolați și monitorizați atent. Doar opt dintre ei au dezvoltat semnele unei infecții respiratorii, dar niciunul nu a prezentat semne de infectare cu coronavirus.

Acest studiu ar putea schimba tot ce știam până acum despre infecția cu coronavirus

Astfel, medicii recunosc că acest nou studiu ar putea schimba tot ce știam despre contaminarea cu coronavirus. Medicul infecționist Adrian Marinescu este de părere că acest studiu ar putea schimba datele problemei.

La nivel de populație, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul că un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică și ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit față de ceea ce știam până acum”, explică el.

Așadar, persoanele asimptomatice ar putea sta acasă, din moment ce riscul de a-i infecta pe alții este mai mic. Totodată, este un element liniștitor pentru populație, pentru că atunci când ieșim din case avem o siguranță că nu putem lua virusul așa de ușor, din contactul cu cineva în supermarket, de exemplu.

Adriana Marinescu spune și că în țara noastră, un studiu de specialitate arată că 2% din populația României a avut această infecție.

Acest studiu ar putea schimbă trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieșim din casă și venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic, în al treilea rând: singurul studiu din România vorbește de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală”, a explicat medicul.

În România sunt acum peste 19.000 de cazuri de infectări cu COVID-19. Dintre acestea, mai mult de 13.000 au fost declarate vindecate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: