Redactia.ro
Home » Știri » Ce sunt sferele metalice pe care oamenii le-au găsit pe plajele din Ucraina. Au sau nu legătură cu războiul. Părerea specialiştilor

Ce sunt sferele metalice pe care oamenii le-au găsit pe plajele din Ucraina. Au sau nu legătură cu războiul. Părerea specialiştilor

Fenomen misterios sau urmări ale războiului? Sfere misterioase de metal au apărut pe plajele din Ucraina. Obiectele sferice cu o serie de „țepi” proeminenți au fost văzute de-a lungul coastei Mării Negre.

Respectivele „mingi din metal” i-au uimit pe experții în armament care încearcă să își dea seama ce ar putea fi sau de unde au venit. Unii dintre ei au spus că ciudatele sfere arată ca minele folosite de trupele rusești pentru a bombarda Ucraina.

Nu sunt mine, dar au legătură cu războiul

Analistul în domeniul apărării H.I. Sutton, deși e de părere că sferele sunt folosite în război, insistă pe faptul că nu sunt mine.

„Printre resturile rezultate în urma războiului, sfere rotunde misterioase au apărut pe plajele Mării Negre.

Sfere metalice, cu o serie de țepi proeminenți. Au fost descrise în presa locală ca fiind mine de război. Într-adevăr natura lor pare evidentă, dar nu este, nu sunt mine”, a scris analistul pe blogul său.

Deci, până la urmă, ce sunt? Pot fi părți din capsula de lansare a submarinului Kalibr, folosit pentru a lansa rachete balistice. Rachetele 3M-54 KAlibr au fost folosite de armata lui Putin pentru a bombarda Ucraina încă de la începutul războiului.

Sunt bucăţi dintr-un avion prăbuşit?

Dacă alţi oameni au spus că ar semăna cu nişte componente ale unui avion care s-a părbuşit, Sutton a mers mai departe cu teoria despre submarinul KAlibr.

Sferele sunt mici, cam de dimensiunea focosului sferic de pe o mină sovietică anti-invazie PDM-2, dar dacă te uiți mai de-aproape ele sunt destul de ușoare și nu sunt corodate. Nu au stat în apă mult.

„Țepii care sunt orientați în jos, aliniamentul lor, sugerează că sunt de fapt puncte de fixare”, a încheiat analistul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: