Redactia.ro
Home » Știri » Ce supermarketuri permit accesul fără certificat verde. Unde îşi pot face cumpărăturile persoanele nevaccinate

Ce supermarketuri permit accesul fără certificat verde. Unde îşi pot face cumpărăturile persoanele nevaccinate

dio cumpărături în weekend! Marile magazine ar putea fi închise duminica

Lista supermarketurilor care permit accesul fără certificat verde. Este vorba despre lanţurile de magazine care nu se află în interiorul mall-urilor sau care au intrare separată.

Ce supermarketuri permit accesul fără certificat verde. Unde îşi pot face cumpărăturile persoanele nevaccinate

Certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în hipermarketurile din incinta centrelor comerciale din România. Astfel că, cei care nu deţin un document care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală sunt nevoiţi să-şi facă cumpărăturile din altă parte.

Românii care nu sunt vaccinaţi sau care nu au trecut prin boală îşi pot face cumpărăturile din magazine precum Lidl, Mega Image, Profi, La doi paşi sau Kaufland. De asemenea, accesul acestora este permis şi în magazinele alimentare de cartier.

Alte magazine aflate în interiorul centrelor comerciale, chiar dacă fac parte din rețelele marilor retaileri de mai sus, nu pot primi clienți fără certificat verde. Printre acestea se află magazinele Auchan, Carrefour, sau chiar Kaufland.

Reamintim că Hotărârea de Guvern care reglementează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri şi instituţii publice, precum şi cazarea pe baza certificatului verde a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, accesul în centrele comerciale este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. Potrivit Hotărârii de Guvern, este prevăzută exceptarea persoanelor care merg la centrele de vaccinare pentru imunizare, dacă există culoare separate de acces.

La serviciile publice comunitare care funcţionează în mall-uri, se permite şi accesul persoanelor care au test negativ pentru COVID. De asemenea, masca a devenit obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise și se reintroduce carantina de noapte la nivel național.

Ce restricții vom avea de Crăciun și de Revelion

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, astfel, ca autoritățile să vină cu noi măsuri anti-Covid în luna Decembrie, mai exact, de Crăciun și de Revelion. Cseke Attila a spus că nu există o prognoză pentru ultima lună din an și indiferent de care ar fi restricțiile, este responsabilitatea fiecăruia dintre noi cum ne manifestăm față de respectare acestora, încât să evităm alte noi infectări.

”Cum vom avea sărbători sfinte depinde în primul rând de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur. Nu, din fiecare om suntem cei 20 de milioane sau 18 milioane, responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării”, a declarat Cseke Attila la Antena 3.

Cseke Attila a mai tras un semnal de alarmă conform căruia următoarele două luni nu vor fi unele ușoare, referitor la evoluția pandemiei.

”Infecţia asta nu circulă în societate, circulă în persoane, e între persoane. Deci fiecare dintre noi trebuie să avem grijă. Sigur mai sunt două luni, dar nu vor fi zile uşoare, nici săptămâna aceasta, nici săptămânile următoare. Categoric, toţi ne dorim să avem sărbători liniştite şi în familie. Nu avem o prognoză până în decembrie. Oricum prognozele trebuie privite cu un anumit echilibru”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: