Redactia.ro
Home » Știri » Ce ținută va purta Regina Elisabeta la înmormântarea Prințului Philip! O avea pregătită de mult timp

Ce ținută va purta Regina Elisabeta la înmormântarea Prințului Philip! O avea pregătită de mult timp

GALERIE FOTO (6) Ce ținută va purta Regina Elisabeta la înmormântarea Prințului Philip! O avea pregătită de mult timp

Regina Elisabeta este în doliu după ce soțul ei, Prințul Philip și Ducele de Edinburgh, a murit la vârsta de 99 de ani. Pentru că se apropie înmormântarea, oamenii s-au întrebat care este ținuta pe care Regina o va purta la tristul eveniment. 

Ce ținută va purta Regina Elisabeta la înmormântarea Prințului Philip

Vestea că Prințul Philip a murit i-a întristat pe toți, însă aceștia erau pregătiți de tragicul eveniment care a venit. Astfel, chiar și înmormântarea Ducelui de Edinburgh a fost organizată în cel mai mic detaliu și chiar și Prințul a participat la repetițiile pentru propria înmormântare înainte să moară.

Pentru că totul se prezintă ca la carte, Regina Marii Britanii va purta una dintre ținutele specifice acestea, însă va fi toată în negru. Chiar dacă nu este una dintre culorile pe care cei din Familia Regală le îmbracă, de data aceasta este musai să fie o ținută compusă numai din negru.

Ce ținută va purta Regina Elisabeta la înmormântarea Prințului Philip! O avea pregătită de mult timp

Aceste ținute negre sunt o regulă a Familiei Regale. Toți membri trebuie să poarte mereu în bagaj ținute negre, de înmormântare, atunci când călătoresc. Chiar dacă Regina iubește culorile, Familia Regală trebuie să aibă mereu pregătită o ținută de culoare neagră, chiar și atunci când călătoresc, în eventualitatea faptului în care o persoană importantă, sau chiar unul din mebri familiei, moare.

Ce ținută va purta Regina Elisabeta la înmormântarea Prințului Philip! O avea pregătită de mult timp

Un eveniment de acest gen s-a întâmplat în 1952, pe când Regina era doar o prințesă, și în zborul de întoarcere din Kenya, a fost forțată să aștepte în avionul ce aterizase înapoi în Regatul Unit, atunci când tatăl ei a murit, deoarece nu era îmbrăcată corespunzător.

Ce ținută va purta Regina Elisabeta la înmormântarea Prințului Philip! O avea pregătită de mult timp

Când va avea loc înmormântarea Prințului Philip

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc pe 17 aprilie, la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00. Vor fi opt zile de doliu naţional înaintea funeraliilor, care nu vor fi funeralii de stat.

”Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Trupul prinţului Philip nu va fi expus, nu va exista o procesiune, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor.

Ce ținută va purta Regina Elisabeta la înmormântarea Prințului Philip! O avea pregătită de mult timp

”Deşi reprezintă un moment de tristeţe şi durere, zilele ce vor urma vor fi totodată o ocazie de a sărbători o viaţă remarcabilă”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, potrivit Agerpres.

Corpul ducelui de Edinburgh este depus în prezent în capela privată de la Castelul Windsor. La 17 aprilie, sicriul va fi transferat la Capela St George pentru slujba de înmormântare, care va începe cu un minut de reculegere la nivel naţional. La sfârşitul serviciului religios, ducele de Edinburgh va fi depus în cripta regală din capela St George. Sicriul va fi transportat la Intrarea de Stat a Castelului Windsor, înainte de a fi depus în capela St George.

Detaşamente ale unei unităţi militare care a avut o relaţie specială cu prinţul Philip vor flanca scuarul din interiorul Castelului Windsor atunci când vor bate clopotele. La ora locală 14:45, sicriul va fi transportat de la Intrarea de Stat a Castelului Windsor într-un Land Rover modificat special. Însuşi prinţul Philip a contribuit la planurile de modificare a automobilului. Sicriul va fi primit în acordurile imnului naţional.

Ce ținută va purta Regina Elisabeta la înmormântarea Prințului Philip! O avea pregătită de mult timp

Consilieri pe probleme de apărare din cadrul Commonwealth-ului – din Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Trinidad şi Tobago – vor fi prezenţi în momentul în care sicriul va ajunge la capelă. Participanţii vor respecta restricțiile naţionale privind coronavirusul. Lista participanţilor va fi limitată la 30 de persoane, în conformitate cu măsurile luate de guvern, ceea ce înseamnă că participanţii – inclusiv regina – vor purta măşti. Funeraliile vor fi transmise în direct de televiziuni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: