Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce trebuie să adaugi la varza murată să se mențină zeama limpede. Ingredientul minune care trebuie pus în butoi

Ce trebuie să adaugi la varza murată să se mențină zeama limpede. Ingredientul minune care trebuie pus în butoi

Varza murată este preferata românilor, însă ca zeama ei să rămână limpede şi aromată pe parcursul iernii, este nevoie să folosiți un truc utilizat doar de gospodinele cu experiență. Ce să pui în butoiul de varză? 

Ingredientul care păstrează zeama limpede la varza murată

Varza murată este un preparat tradițional apreciat la noi în țară, fiind folosită atât ca garnitură, cât și ca ingredient în diverse feluri de mâncare. Procesul de murare este simplu și implică fermentarea naturală a verzei în saramură, ceea ce îi conferă un gust acrișor distinctiv și o textură crocantă.

Varza nu trebuie să lipsească din cămara de conserve pentru iarnă a unei gospodine. În plus, este un igredient esențial pentru sarmale. Din păcate, unele gospodine greșesc rețeta, iar la o perioadă de timp, zeama nu mai este la fel de limpede.

Pentru a obţine o zeamă de varză limpede şi gustoasă este obligatorie adăugarea unui ingredient care va împiedica zeama să se tulbure şi să prindă floare.

Acest ingredient îi va menţine nu doar claritatea, ci şi gustul, dar este musai să fie adăugat la o săptămână de la punerea verzei la murat.

Bucăți mici de zahăr

Așadar, pentru ca zeama să rămână limpede și bună la gust, se recomandă adăugarea unei bucăți mici de zahăr la intervale regulate. În plus, bucăți de lemn de mesteacăn pot ajuta la o fermentare mai echilibrată, prevenind o aciditate excesivă.

La 2-3 săptămâni de la punerea verzei, se poate dizolva un conservant în zeamă, turnându-l în butoi pentru a stabiliza gustul și a proteja varza murată.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugãm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acreşte tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, a dezvăluit bucătoarul buzoian Cristi Dobre, scrie Vremea Nouă.

Câtă sare se pune la varza murată

Sarea este cel mai important ingrediente la orice murătură, astfel încât cantitatea ei contează foarte mult pentru gustul final al verzei murate. În plus, sarea face ca varza, la fel ca orice alte murături, să rămână crocantă și să nu se înmoaie.

Atunci când faci varză murată trebuie să folosești o lingură de sare specială pentru murături la fiecare litru de apă pe care îl folosești. Proporția este de 25 de grame de sare per litru de apă.

Se folosește sare grunjoasă pentru murături, nu cea cu iod. Așadar, dacă ai 5 litri de apă, vei pune 5 linguri generoase de sare pentru murături pentru saramură.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: