Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce trebuie să conțină un contract de închiriere auto

Ce trebuie să conțină un contract de închiriere auto

GALERIE FOTO (2) Contract auto

Contractele de închiriere auto sunt din ce în ce mai populare în această zi, așa că este bine să fii informat, pentru a nu fi păcălit sau să ai probleme cu legea. Uite ce trebuie să știi despre contractele de închirieri.

Ce trebuie să știm când închiriem o mașină

În primul rând, trebuie să știm ce date ar trebui să conțină contractul, pentru a fi în deplină legalitate. Astfel, iată ce date trebuie să conțină contractul.

Datele de identificare a mașinii

Datele de identificare a mașinii sunt foarte importante și trebuie să fim atenți ca ceea ce scrie în contract să fie și actele reale ale mașinii. Trebuie să fie trecute în contract următoarele câmpuri: marca, tipul, caroseria, culoarea, numărul de înmatriculare, certificatul de înmatriculare, numărul de omologare/anul de fabricație, capacitatea cilindrică, motor, numărul de kilometri la bord, alte date specifice.

Predarea-primirea autovehiculului

La această parte, avem următorul tip de informații de ce trebuie expuse.

(1)        Predarea-primirea autovehiculului închiriat se va face la termenul convenit de părți, după semnarea prezentului contract, până cel mai târziu la data de ______________________ și va fi consemnată în procesul verbal de predare-primire care constituie Anexa nr.2 la prezentul contract și face parte integrantă din acesta.

(2)        Autovehiculul se pune la dispoziția Locatarului împreuna cu cartea de identitate, cartea tehnică și toate celelalte dotări corespunzătoare (trusă medicală, cric, etc.), ce vor fi inventariate în procesul verbal de predare-primire. Autovehiculul întrunește toate condițiile tehnice de folosire, fiind în stare normală de funcționare și neavând defecțiuni și lipsuri.

(3)        Autovehiculul se închiriază cu plinul făcut, și va fi returnat în aceleași condiții.

(4)        Locul predării-primirii autovehiculului este _____________________________________. Locatarul poate să returneze autovehiculul în locul în care l-a primit, sau în orice altă locație convenită de comun acord între părți.

Mai urmează, desigur, să se stabilească condițiile de folosire, condițiile generale de asigurare, pentru a ști că mașina este asigurată și ce se întâmplă dacă facem accident cu ea, prețul, dar și durata contractului.

Contract închiriere auto
Contract închiriere auto
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: