Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să iei dacă ai o formă ușoară de COVID-19? Medicul Musta dă sfaturi pentru români

Ce trebuie să iei dacă ai o formă ușoară de COVID-19? Medicul Musta dă sfaturi pentru români

covid-19

Cazurile de Covid-19 se înmulțesc în România, iar autoritățile par că nu pot împiedica acest fenomen. Însă, specialiștii vin cu sfaturi medicale, mai ales pentru cei care fac forme ușoare de boală. Medicul Virgil Musta vine cu precizări.

Cei infectați cu noul coronavirus și care fac forme ușoare de boală ar putea avea în vedere sfaturile medicului timișorean Virgil Musta. Printre recomandarile specialistului se regăsesc cele legate de întărirea imunității, odihnă, administrarea de vitamine și alimentația corespunzătoare. Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, a precizat medicul.

Anticoagulant pentru formele ușoare de Covid-19

Tot medicul timișorean Virgil Musta vine în atenția publicului cu tratamentul pentru cei cu forme ușoare de coronavirus: “Anticoagulantul este recomandat la formele ușoare. La asimptomatici nu este cazul. Ei trebuie să ia vitamine (zinc, seleniu), care îmbunătățesc imunitatea organismului” a conchis acesta.

Covid-19 ia amploare în comunități

Profesorul Alexandru Rafila și reprezentatul României la OMS a declarat în repetate rânduri că virusul se răspândește cel mai repede în mijloacele de transport în comun. Acesta nu s-a aratat îngrijorat de scoli, ci mai degrabă de mijloacele de transport un comun, pe care le consideră sursa gravă de răspândire a coronavirusului. “Discutăm despre școli și eu spuneam că transmiterea e limitată acolo, în schimb transportul în comun, am văzut imagini de la stația de metrou Unirii unde erau 3.000 de persoane. Acolo am o problemă. Și atunci, înainte de carantină, aș face un apel către toți agenții economici să stabilească programe decalate pe durata a două ore și atunci distanțăm transportul, decongestionăm mijloacele de transport și o să putem să vedem rezultate mai spectaculoase și mai bune decât să închidem toate activitățile”, spunea Rafila pentru Digi 24.