Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce trebuie să mănânci în Postul Crăciunului ca să NU te îngraşi! Sunt 3 criterii importante

Ce trebuie să mănânci în Postul Crăciunului ca să NU te îngraşi! Sunt 3 criterii importante

Rețete pentru postul Crăciunului

Postul Crăciunului 2022 începe marţi, 15 noiembrie. Timp de 40 de zile, înaintea Crăciunului, mulți credincioși aleg să se curețe fizic și spiritual. Spre deosebire de Postul Paștelui, Postul Crăciunului nu este la feld e aspru și sunt multe zile cu dezlegare la peşte, ulei si vin.

În 2022, luni, 14 noiembrie, conform Bisericii Ortodoxe, este Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului. Reprezintă ultima zi în care credincioșii mai pot mânca preparate de origine animală.

Atenţie, în post: proteina vegetală nu e sățioasă!

Trebuie să ținem cont de trei criterii în momentul în care dorim să ținem postul religios:

  • trecerea de la dulce, la post,
  • trecerea de la de post la dulce
  • trebuie să ne pregătim alimentele potrivite, să le preparăm în casă și să avem alegerile potrivite

În egală măsură, pregătirea pentru post presupune să am mâncarea potrivită. Ce facem noi românii?

Vrem să ținem post, suntem foarte ocupați, nu acordăm atenție prevenției și, în momentul în care luăm această decizie, în jurul nostru avem covrigul, cartoful prăjit, piure, orez, zacusca, lucruri bogate în carbohidrați și amidon sau lucruri bogate în grăsime pe care le vom consuma în cantitate mare pentru nu sunt sub nicio formă sățioase.

Proteina de origine animală este sățioasă. Proteina de origine vegetală nu este sățioasă. Trebuie să consumăm volume mari și foarte des. Cea mai mare parte a persoanelor care țin post iau în greutate în perioada postului„, a spus dr. Florin Ioan Bălănică, potrivit dcnews.ro.

Ce alimente se elimină

Mulți credincioși profită de oferta bogată de legume din această perioadă: fasole, varză, ciuperci. Cu aceastea sunt realizate diverse feluri de mâncare.

În Postul Crăciunului, trebuie eliminate produse precum carne, lapte, brânză și ouă. Lunea, miercurea și vinerea se consumă mâncare fără ulei și fără vin. E important în această perioadă să consumați alimente bogate în vitamine.

Este vital să beți multe lichide pentru a preveni deshidratarea, care este una dintre complicațiile potențiale majore ale posturilor mai lungi”, mai adaugă specialiştii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: