Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi în IT. Limbaje de programare utile

Ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi în IT. Limbaje de programare utile

IT

IT-ul este în topul domeniilor cu cele mai mari salarii în România. Diferența o face orașul unde lucrezi, tehnologia, experiența în domeniu și posibilitatea de a lucra remote pentru alte țări din Europa.

IT-ul este, fără îndoială, unul dintre cele mai fierbinți domenii ale ultimilor ani. Nu doar din perspectiva numărului tot mai mare de opțiuni pe care le au candidații, ci și datorită faptului că IT-iștii au devenit și cel mai bine plătiți angajați din România, depășind domenii care în mod tradițional erau recunoscute pentru salariile mari pe care le ofereau.

Conform site-ului pentru locuri de muncă Indeed.com, cea mai căutată în 2020 este programarea. Cel mai promițător loc de muncă este cel de arhitect software, persoana care ia decizii de nivel înalt legate de design și de standardele codului folosit într-o platformă. Pe locul al doilea se află dezvoltatorul full-stack, sau cineva care are cunoștințele necesare de programare pentru a face o platformă.

Care e salariul unui IT-ist în România?

Poți începe cariera în programare cu un job de QA Analyst. Te califici dacă înțelegi bine site-urile, aplicațiile mobile și știi să folosești tool-uri de testare. Salariile încep de la 2.500 de lei (sub un an experiență) și ajung undeva pe la 7.000 lei (dacă ai peste 10 ani experiență), potrivit ejobs.ro.

Te califici pentru un job de PHP Developer dacă ai cunoștințe de PHP și SQL (MySQL, PostgreSQL sau SQL Server), înțelegi framework-urile (Zend Framework, Symfony 2/3, Phalcon) și ai cunoștințe de bază de front-end (HTML, CSS, JavaScript). Abilitățile soft sunt și ele foarte apreciate. Contează pasiunea pentru codare, responsabilitatea, entuziasmul și dorința de a te dezvolta profesional. Salariile variază între 3.000 lei (Junior PHP Developer) și peste 9.000 lei (Senior PHP Developer).

Ai șanse să ajungi pe lista scurtă a angajatorilor dacă, pe lângă cunoștințele .NET,  ai și cunoștințe OOP și SQL. Este important să știi și HTML, CSS, JavaScript (React și/sau Angular sunt un plus). Și abilitățile soft cântăresc mult. Salariile pornesc de la 4.300 lei și ajung undeva la peste 11.000 lei.

Limbaje de programare utile

C++, salariu mediu global anual de 55.363 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 1,6% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

JavaScript, salariu mediu global anual de 55.690 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 2,2% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Python, salariu mediu global anual de 56.670 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 4% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

TypeScript, salariu mediu global anual de 57.433 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 5,4% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Kotlin, salariu mediu global anual de 58.196 de dolari Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 6,8% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

C#, salariu mediu global anual de 58.469 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 7,3% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Prolog, salariu mediu global anual de 60.648 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 11,3% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

R, salariu mediu global anual de 61.629 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 13,1% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Pascal, salariu mediu global anual de 62.773 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 15,2% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Swift, salariu mediu global anual de 65.171 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 19,6% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Objective-C, salariu mediu global anual de 66.697 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 22,4% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Ruby, salariu mediu global anual de 72.146 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 32,3% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Go, salariu mediu global anual de 72.691 de dolari  – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 33,4% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Scala, salariu mediu global anual de 77.159 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 41,6% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

Perl, salariu mediu global anual de 84.025 de dolari – Salariul mediu pentru acest limbaj este cu 19,6% mai mare decât salariul mediu global pentru un dezvoltator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: