Redactia.ro
Home » Știri » Cei doi răniţi în explozia de la Petromidia vor fi transferaţi în străinătate. Care este starea lor

Cei doi răniţi în explozia de la Petromidia vor fi transferaţi în străinătate. Care este starea lor

Cei doi bărbați care au fost răniți, vineri, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia-Năvodari, vor fi transferați la o clinică din străinătate pentru a primi îngrijirile necesare. În momentul de față, ei se află la spitalul Floreasca din Capitală, iar transportul lor va avea loc luni, potrivit spuselor premierului Florin Cîțu.

Cei doi răniţi în explozia de la Petromidia vor fi transferaţi în străinătate. Care este starea lor

Cei doi bărbați răniți în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia-Năvodari au arsuri pe 35% din suprafața corpului și, deși sunt într-o stare mai bună, ei încă au nevoie de îngrijiri de specialitate. Toate costurile de spitalizare vor fi suportate de firma unde cei doi lucrează.

Cu sprijinul autorităţilor şi în acord cu dorinţa familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” către o clinică de specialitate din străinătate. Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialişti din Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca”, starea celor doi colegi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului. În această dimineaţă, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer. Colegul de 27 de ani internat în Constanţa a început să meargă si se recuperează rapid dupa intervenţia chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Constanta estimează că acesta va fi externat în perioada următoare”, potrivit unui comunicat al KMG International, acţionar majoritar al Rompetrol Rafinare.

Premierul Florin Cîțu, despre cei doi răniți

Luni vor fi transferați la o clinică din străinătate  cei doi bărbați răniți în urma exploziei, a spus Florin Cîțu, care a precizat că s-a interesat de starea lor de sănătate.

”De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament. În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, cât şi cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în ţară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluţie mai bună, trebuie demarată procedura. Mă bucur că în urma intervenţiei mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a scris Florin Cîţu, duminică pe Facebook.

Reamintim că explozia de la Rafinăria Petromidia-Năvodari a avut loc, vineri, în jurul orelor 12:00 și a produs și moartea unui tată, în vârstă de 32 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: